Fast food plin de gândaci, închis și amendat cu 23.000 lei

Fast food-ul a fost închis, luni, pe o perioadă de şase luni şi amendat cu 23.000 lei, după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini în care localul era infestat cu gândaci.

În urma apariţiei imaginilor filmate de un client, într-un fast food din centrul Galațiului, la faţa locului au ajuns rând pe rând echipe de control de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), potrivit Agerpres. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au finalizat ancheta şi au decis aplicarea unei amenzi de 10.000 lei şi închiderea localului timp de şase luni.

"După control s-a întocmit procesul verbal şi s-a dispus închiderea unităţii pentru şase luni, dar şi aplicarea unei amenzi de 10.000 de lei. În timpul controlului au fost găsiţi atât gândaci vii cât şi gândaci morţi, dar şi alte nereguli legate de materia primă", a declarat şeful CJPC Galaţi, Carmen Tudor.

Şi inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi au finalizat propria anchetă în respectivul fast food şi au dat două amenzi, una de 10.000 lei şi alta de 3.000 lei.

"Deficienţe grave legate de igienizarea unităţii"

"S-au constatat deficienţe grave legate de igienizarea unităţii, de respectarea planului de măsuri privind dezifecţia/dezinsecţia precum şi deficienţe legate de respectarea circuitelor curat/murdar. Există o infestare masivă cu insecte. De aceea, s-a decis închiderea unităţii până la remedierea deficienţelor, dar s-au aplicat şi două amenzi de 10.000 lei, respectiv 3.000 lei, prima pentru nerespectarea circuitelor, iar a doua pentru neefectuarea planului de măsuri legate de dezinsecţie şi dezinfecţie", a precizat directorul DSP Galaţi, Liliana Moise.

La cele 23.000 de lei, amenzi cumulate până acum, se pot adăuga şi altele, în condiţiile în care Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi nu a finalizat încă propria anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel