Fără Penali în funcţii publice. USR, caravană pentru strângerea semnăturilor

Campania "Fără Penali în funcţii publice" a strâns până în prezent 450.000 de semnături şi va continua în următoarele două săptămâni cu o caravană care va parcurge 12 judeţe pentru atingerea ţintei de 500.000 de semnături, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

"În momentul de faţă suntem la 450.000 de mii de semnături, ceea ce e un lucru extraordinar. Spun asta pentru că 'Fără penali' a devenit un adevărat fenomen social, este proiectat în concerte, este strigat în concerte, este strigat pe stadioane, l-am văzut la Turul Franţei. Practic, întreaga societate românească a început, a preluat acest mesaj şi acest mesaj este mai mult decât cele două cuvinte: fără penali. Este un mesaj pe care România decentă îl transmite actualei clase politice, este un mesaj împotriva incompetenţei, este un mesaj împotriva încercării de a legaliza furtul din bani publici, este un mesaj împotriva încercării de subordonare a justiţiei, este un mesaj împotriva unui guvern care arată aproape în fiecare zi a lunii că este un guvern incompetent care face România de râs", a declarat Dan Barna, marţi, într-o conferinţă de presă la sediul central al USR.

Legea  îngreunează procesul de strângere a semnăturilor

"Pe lângă plafonul de minim 500.000 de semnături la nivel naţional, de care suntem relativ aproape, mai este o a doua regulă (...) ca în minim 21 de judeţe să existe 20.000 de semnături. În acest moment în 9 judeţe suntem aproape de prag sau l-am depăşit. Am depăşit pragul în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timiş. Celelalte judeţe în care suntem aproape sunt Arad, Bihor şi Iaşi. Mai sunt 12 judeţe unde în această ultimă lună de campanie trebuie să ajungem la pragul de 20.000 de semnături. Aceste 12 judeţe, care sunt ţinta caravanei despre care o să vorbesc în continuare, sunt următoarele: Tulcea, Galaţi, Neamţ, Bacău, Suceava, Vaslui, Prahova, Argeş, Dolj, Hunedoara, Alba şi Mureş. Acestea sunt judeţele în care vom aloca şi recomandăm tuturor cetăţenilor români să aloce resurse, pentru a ajunge la pragul de 20.000 de semnături. (...) Începând de mâine vom demara o caravană la nivel de naţional timp de două săptămâni", a declarat Barna.

"Unul va fi: Tulcea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi din nou Galaţi. Cealaltă caravană va fi: Ploieşti, Piteşti, Craiova, Hunedoara, Alba, Mureş şi oraşele de pe Valea Prahovei. Practic, ne propunem ca timp de două săptămâni să stăm câte trei zile în fiecare din aceste judeţe, în capitala de judeţ şi în oraşele din judeţele respective pentru a-i ajuta pe voluntarii de acolo să strângă semnături şi să ajungem la acest prag de 20.000 de semnături care este absolut necesar pentru a avea o iniţiativă cetăţenească", a spus Barna.

Vezi si: EXCLUSIV Fără penali. Eșec al USR în cel mai PSD-ist județ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel