FĂRĂ manuale auxiliare. Elevii NU sunt obligați să vină cu manualele la școală

Ministrul Educației, Liviu Pop, a precizat că-n școlile din România nu vor mai intra manuale auxiliare neavizate. 

”Greutatea ghiozdanului nu este dată de manualul şcolar. Manualul şcolar are, în medie, 200 de grame. Un copil care are cinci ore într-o zi are maximum un kg din cele cinci manuale şcolare în ghiozdan, iar greutatea este dată de caietele şi auxiliarele şi toate celelalte care nu sunt avizate de Ministerul Educaţiei Naţionale”, a afirmat Liviu Pop.

Elevii NU sunt obligați să aducă manualele la școală

El a spus că a făcut public în luna ianuarie care sunt manualele auxiliare acreditate de minister şi a afirmat că anul acesta în unităţile şcolare nu trebuie să mai intre niciun alt manual neavizat. 90% dintre manualele auxiliare nu sunt autorizate. 

Ministrul a mai spus că toate manualele sunt în format electronic şi elevii nu sunt obligaţi să aducă manualele la şcoală.

”Nu scrie în lege că elevul este obligat să vină cu manualul la şcoală. (...) Beneficiarul principal a actului educaţiei este elevul. Orice drept al elevului nu vrem să-l încălcăm şi nu o să-l încălcăm. Dacă în lege spune că elevul beneficiază gratuit de manual în învăţământul de stat, privat şi în limba minorităţilor, este de datoria Ministerului să facem acest lucru. Este un drept al elevului. Însă, nu întotdeauna elevul este obligat să vină cu manualul la oră. Şi eu am predat matematica şi nu întotdeauna le ceream elevilor să vină cu manualul. (...) Fiecare profesor ştie când are sau nu nevoie de manual la o anumită oră”, a mai spus Liviu Pop, adăugând că ministerul trebuie sa îi asigure elevului accesul gratuit la manual pentru fiecare disciplină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel