Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Fantoma lui Stalin se plimbă prin MCV

S-au pus în mișcare oficinele de presă predate la cheie de regimul Băsescu. Mint, murdăresc, calomniază la greu. Valentin Jucan, absolvent de violoncel și al Universității Naționale de Apărare, trimis în CNA de PDL – Udrea, mă acuză că în ședința CNA de joi am afirmat că autorii ultimului MCV sunt "niște comuniști".

De asemenea, că prin poziția mea față de relația dintre Consiliu și CSM "duc în derizoriu modul în care CNA TREBUIE să aplice legea atunci cînd se confirmă atacurile din media asupra justiției". Versiuni mult mai apropiate de spusele mele au fost publicate onest de mai multe agenții de presă. S-a dovedit a fi însă prea puțin, așa încît au răspuns strigătului indignat al lui Jucan trupele de asalt ale propagandei for ever green – de la hotnews.ro la ziare.com unde mă descopăr deja sub formă de satrap avertizînd că "nu-mi dă mie ordine CSM". Sunt minciuni de umplut cel puțin un car cu proști. M-am referit strict la acea frază din Raport cu trimitere explicită la CNA.

[citeste si]

O citez: "Deși hotărîrile CSM sunt întotdeauna transmise CNA nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește luarea de măsuri reparatorii eficace sau corectarea informației de către canalul mediatic care a lansat sau a preluat atacurile." Rezum observațiile făcute în pomenita ședință a CNA. Nu se precizează ce hotărîri transmite CSM către CNA. Nu se face vorbire de sesizări, ci de "decisions" (adică decizii, hotărîri, sentințe). Dacă autorii acelei fraze se vor fi referit la decizii interne ale CSM, de pildă ale Inspecției Judiciare, pot să confirm că unele din acestea parvin, în sinteză, zilnic, membrilor CNA în calupul de "revista presei". Dacă, totuși, mesageri ai unei viziuni foarte întunecate asupra democrației, în general, cei care au redactat acea frază se vor fi referit, totuși, la plîngeri ("intimations", "notices") adresate CNA de către CSM, atunci lucrurile devin chiar foarte grave: se dă de înțeles că din cauza serviciului slab al CNA nu s-ar fi luat "măsuri reparatorii eficace" și informația n-ar fost rectificată de presă conform "deciziilor" CSM.

Tîmpenie stalinisto-comunistă fățișă

Acesta este momentul în care mi-a sărit muștarul. Ce anume se vrea de la CNA? Să intervină asupra presei audiovizuale și să "ia măsuri reparatorii" prin "corectarea greșelilor" în sensul indicat de CSM? Așa ar fi putut să procedeze aparatul de propagandă comunistă care, cu un telefon, să ordone televiziunilor naționale cum să arate o anumită știre. Așa rezolvau problema Stalin și Ceaușescu, cu comuniștii, securiștii, procurorii și instrumentele lor de cenzură a presei. Am numit mentalitatea degajată de această frază din Raport o "tîmpenie stalinisto-comunistă fățișă". Nu cred că am exagerat, mai ales că astfel de cerințe dovedesc o înțelegere dubioasă a libertății de exprimare.

În plus – unor autorități din România li se pretind conduite și complicități pe care am sperat că le vom putea uita după experiența totalitară. Creatorii infamului pasaj notează că "nu s-au făcut progrese" în această corijare de către CNA a acuzațiilor din presă referitoare la CSM, adică la justiție. Păi, înseamnă că stăm excelent! Idealul față de aceste pretenții aberante din Raportul MCV este să faci cît mai multe regrese!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel