Familie cu doi copii, blocată cu mașina în zăpadă în Bucegi

Alexandru Ichim / 29 dec 2019 / 20:39
FOTO: ISU Dâmbovița
FOTO: ISU Dâmbovița

O familie cu doi copii a rămas blocată cu mașina în zăpadă pe un traseu din Munții Bucegi. Jandarmii au intervenit pentru salvarea acestora. 

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga, salvamontiştii şi angajaţi ai ISU Dâmboviţa au intervenit, în urma unui apel la 112, pentru sprijinirea unor persoane aflate în dificultate în Munţii Bucegi.

Cei patru turişti, două tinere şi doi copii minori, unul în vârstă de 4 ani şi celălalt de 11 ani, din municipiul Bucureşti, se deplasau cu autoturismul pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă (traseu turistic închis circulaţiei rutiere pe timp de iarnă), iar la aproximativ 5 km de cabana Dichiu maşina a derapat şi a rămas blocată în şanţul de pe marginea drumului, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Intervenție de două ore

 

"Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani, salvamontiştii şi echipa de la ISU Dâmboviţa au acţionat pentru deblocarea autovehiculului. Acţiunea s-a încheiat după circa 2 ore şi jumătate şi nu s-a impus acordarea de îngrijiri medicale turiştilor, care s-au întors la domiciliul din Bucureşti", informează IJJ Dâmboviţa.