Familia Regală a României. Bilanț pe anul 2019

Familia Regală a avut în acest an 330 de acţiuni publice şi a efectuat 42 de vizite în ţară şi în străinătate, informează joi un comunicat al Casei Regale.

Toate vizitele şi toate evenimentele de la reşedinţele regale au fost acoperite financiar din fondurile Custodelui Coroanei, precizează sursa citată. Astfel, au fost efectuate 26 de vizite în localităţi din ţară, dintre care patru la Curtea de Argeş, două la Iaşi, două la Ploieşti, dar şi la Mănăstirea Pasărea, Jilava, Cluj-Napoca, Sebeş, Blaj, Alba Iulia, comuna Avram Iancu, Oradea, Arad, Constanţa sau Săvârşin.

În străinătate au fost efectuate vizite în Turcia, Belgia, Azerbaidjan, Franţa, Danemarca, Luxemburg, Spania, Marea Britanie, Austria, Olanda, Armenia şi Elveţia. De asemenea, cele 330 de acţiuni publice au avut teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice sau artistice.

Potrivit comunicatului, 46 de şcoli, licee, universităţi şi organizaţii poartă nume regal, iar 56 de instituţii, organizaţii şi evenimente anuale au înalt patronaj regal, atât în România cât şi în Republica Moldova. Opt burse de studii universitare anuale sunt acordate personal de Custodele Coroanei şi principele Radu.

În 2019, 14 cărţi despre Familia Regală au fost publicate în România. Custodele Coroanei, Margareta, a susţinut patru discursuri pe teme legate de România, Uniunea Europeană şi NATO la Societatea Daneză de Relaţii Internaţionale din Copenhaga, la Institutul Clingendael din Haga, la Academia Franceză (Paris) şi la Seara Corpului Diplomatic de la Palatul Regal (Bucureşti).

De asemenea, ea a participat la trei sesiuni solemne ale Parlamentului, iar în cadrul evenimentului Forbes România 2019 a fost numită 'cea mai influentă femeie din România', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel