Faleză modernizată pe fonduri europene

Cu 23 de milioane de lei, din fonduri europene, va fi modernizată faleza, se va creea un loc de promenadă și va fi refăcut iluminatul public.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a semnat, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est din Brăila, contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de modernizare a falezei litorale din nordul localităţii, în valoare de 23 milioane lei.

Potrivit Primăriei Mangalia, proiectul "Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului" are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia - Saturn pe o distanţă de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public urmând a fi edificat şi un punct de belvedere. Totodată, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces iar zonele cu diferenţe de nivel destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, urmând a fi echipate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin" - se arată în comunicatul de presă al administraţiei locale.

Proiecte în derulare

"În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a oraşului, iar acum, acest proiect vine în completarea investiţiilor realizate de municipalitate pentru ca staţiunile noastre să devină destinaţiile de vacanţă preferate în rândul turiştilor români şi străini", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

În prezent, Primăria Mangalia are în execuţie un portofoliu de proiecte cu fonduri europene ce vizează reabilitarea infrastructurii turistice, unul dintre acestea se referă la dezvoltarea edilitară în staţiunea Saturn, dar şi la elementele de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp.

"De la începutul anului 2019, au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraş-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar şi curând vom semna contractul de reabilitare a tramei urbane, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcic" - a precizat Radu.

Vezi și: Ministerul Fondurilor Europene, anunț important. Proiecte uriașe în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel