EXCLUSIV  Fake news. Mirel Palada: E un exemplu de știre prin care o societate poate să fie otrăvită

Mirel Palada
Mirel Palada

Sociologul Mirel Palada a vorbit în cadrul Programului național de conferințe inițiat de Marea Lojă Națională din România împreună cu Academia Română, intitulat „Viitorul României” despre importanţa vaccinurilor. Potrivit acestuia, o societate poate să fie otrăvită prin intermediul ştirilor false. 

Mirel Palada a vorbit în cadrul unei conferinţe despre modul în care vaccinurile au redus mortalitatea infantilă de-a lungul timpului. Potrivit sociologului, totul s-a datorat încrederii pe care generaţiile anterioare au avut-o în medici. 

"Este un exemplu clasic despre felul în care o societate poate să fie otrăvită prin intermediul ştirilor false. Nu ştiu câţi dintre dumneavoastră aveţi încredere în această manieră modernă a medicinei de a creşte speranţa de viaţă şi de a împiedica atât copiii, cât şi oamenii mari, dar mai ales copiii să moară. Poate unii dintre dumneavoastră au dubii în urma acestei campanii pornite în urmă cu câţiva ani la adresa vaccinurilor. 

Modernitatea, în ultima sută de ani, printre altele, a adus şi acest câştig al ştiinţei medicinei. Generaţii succesive au acceptat această propunere venită dinspre zona elitei medicinei. Consecinţa acceptării încrederii în elita medicinei a fost că, pe parcursul a două-trei generaţii, a scăzut incredibil mortalitatea infantilă. De la mii şi zeci de mii de copii care mureau în primii ani, indicatorii de sănătate arată că mortalitatea infantilă a scăzut dramatic datorită vaccinurilor. Generaţia bunicilor a acceptat acest tip de discurs dinspre partea unei elite ştiinţifice, a elitei medicale. A avut încredere într-o anumită instituţie, instituţia doctorului şi şi-a vaccinat copiii. Generaţia părinţilor nostri a avut încedere, şi-a vaccinat copiii, adică pe noi, şi noi suntem aici. În momentul de faţă se schimbă atitudinea la adresa unei instituţii care până acum a reprezentat un pilon al societăţii moderne, medicina. Ne-am învăţat atât de mult cu binele, avem standarde de calitate şi suntem din ce în ce mai mofturoşi la adresa felului în care reacţionăm cu instituţiile, încât am ajuns să începem să punem la îndoială unul din lucrurile pe care generaţiile anterioare le-au luat de la sine înţeles", a spus sociologu Mirel Palada în cadrul unei conferiţe.  

Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel