EXCLUSIV  FAKE NEWS despre vreme. Cum sunt speriaţi oamenii. Florinela Georgescu: Au un interes în spate

Vremea / Meteo / ANM
Vremea / Meteo / ANM

Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre un FAKE NEWS clasic care este propagat în media şi pe reţelele sociale în fiecare toamnă. 

Este vorba despre ştirile despre "iarna grea" care urmează să vină, informaţii care sunt lansate în spaţiul public încă de la începutul toamnei şi care nu au cum să aibă acoperire din punct de vedere ştiinţific, întrucât o estimare corectă despre iarna ce urmează nu poate fi făcută mai devreme de sfârşitul lunii octombrie.

"La noi în ţară, în mod firesc începem să simţim semnalele iernii spre sfârşitul lunii octombrie şi spre jumătatea lunii noiembrie. Abia atunci de fapt, în funcţie de cum va fi evoluat vremea până atunci putem avea un prim semnal despre cum va fi iarna care urmează.

Climatologii se uită spre sfârşitul lunii noiembrie la extinderea suprafeţei de gheaţă dinspre nordul extrem al Europei şi atunci încep să-şi facă estimările pentru sezonul de iarnă. Astfel de ştiri (n.r. – despre cum va fi iarna următoare) dacă apar în septembrie-octombrie nu pot decât să aibă un oarecare interes în spate. În mod firesc, în ideea de a avea o estimare cu speranţe de reuşită pentru sezonul de iarnă, vorbim abia în luna noiembrie", a explicat Florinela Georgescu.

DETALII ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel