Fake News despre Andrei Caramitru. Radu Herjeu: Talibanii, proști și/sau ticăloși

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru

Un fake news a fost rostogolit despre Andrei Caramitru. A ajuns subiect de emisiuni și de glume pe net, însă, respectiva postare nu a existat pe pagina de Facebook a acestuia. Radu Herjeu, care a atenționat asupra acestui lucru, a ajuns să fie atacat în spațiul virtual pe subiect. 

”V-am mai spus eu, talibanii, indiferent de tabără, sunt proști sau/și ticăloși. În majoritatea cazurilor, e vorba de "și", nu de "sau".

Circulă pe net un presupus citat din camaradul MiniCaramitru, ceva cu Crăciunul, cadourile și asistații sociali. Mă știți că eu sunt un dedicat ironizator al perlelor respectivului, așa că mă apuc să caut postarea pe pagina lui (așa cum fac întotdeauna înainte de a comenta ceva public). Nu găsesc. Descopăr textul, însă, la cineva din lista mea și confirmarea că e inventat. Pentru că eu sunt corect și cu cine nu merită, i-am atras atenția că n-ar trebui să folosească ghilimele pentru "citate" false.

Azi, una din cei descriși la începutul postării actuale, mă atacă la o postare a unui propagandist notoriu. O întreb care e problema că am atras atenția asupra ghilimelelor care induc în eroare cititorul? Răspunsul, plin de inteligență și, desigur, legătură cu întrebarea: "problema e că o să ți se termine mandatul și o să trebuiască sa faci și tu ceva cu viața ta, bossulica."” scrie Radu Herjeu, pe Facebook. 

Se pare că totul a pornit de la un cont care a recunoscut că a scris respectivul mesaj și l-a atribuit lui Andrei Caramitru. Însă, ulterior, a fost rostogolit doar mesajul în sine, nu și autorul lui, nici precizarea acestuia. Astfel de mesaje nu-i fac rău în sine lui Andrei Caramitru, așa cum probabil s-ar fi dorit (sau nu), pentru că este ușor de verificat, ci doar întăresc astfel campania USR-PLUS, care face frecvent acuzații de fake news, prin reprezentanții săi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel