Persoanele eliberate din închisoare, facilități. De ce beneficii se bucură

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care sunt eliberate din închisoare şi care provin din categorii defavorizate să beneficieze de o serie de facilităţi în scopul integrării sociale.

Potrivit propunerii legislative pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele identificate în urma raportului întocmit de consilierul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii 292/2011, beneficiază de o serie de facilităţi din momentul eliberării.

Aceste facilităţi constau în ajutoare în natură: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de administraţia locului de detenţie; un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, acolo unde este cazul; masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza judeţului în care persoana eliberată este domiciliată sau îşi are reşedinţa; bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni.

Proiectul de lege a fost semnat de senatori şi deputaţi de la PSD printre care Robert Cazanciuc, Oana Florea, Florin Manole, Eugen Nicolicea şi Liviu Pleşoianu.

Actul normativ, adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată cu 93 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel