Urmărește emisiunea live


Facebook va lansa aplicaţii experimentale. Care este scopul

Facebook
Facebook

Facebook a anunţat că intenţionează să lanseze public o serie de aplicaţii experimentale ca parte din planul companiei de dezvoltare de noi produse, potrivit Press Association. 

Gigantul din domeniul social media a precizat că va lansa aplicaţii mici, orientate, bazate pe experienţe complet noi cu ajutorul echipei de dezvoltatori din cadrul New Product Experimentation (NPE). Compania a menţionat că aplicaţiile vor fi disponibile în App Store, magazinul online de aplicaţii Apple, pe platforma Android, precum şi pe internet, fără a oferi detalii despre aplicaţiile care urmează să fie lansate. În următoarele săptămâni, Facebook va demara lansarea unor noi aplicaţii orientate către consumatori sub denumirea dezvoltatorului 'NPE Team, de la Facebook', se menţionează într-un articol publicat pe blogul companiei referitor la noul proiect.

'Aplicaţiile NPE Team vor fi în concordanţă cu misiunea Facebook de a oferi utilizatorilor puterea de a crea o comunitate, dar vor pune accentul pe oferirea unor experienţe complet noi'. 'Am decis să utilizăm un nume de brand diferit pentru a stabili aşteptări clare din partea utilizatorilor pe baza cărora aplicaţiile NPE Team vor suferi modificări foarte rapide şi vor fi dezactivate dacă vom primi informaţii că nu sunt utile publicului'.

Care este obiectivul

Potrivit reţelei de socializare, obiectivul acestui program este de a testa produse noi fără a perturba activitatea celor care folosesc serviciile Facebook. 'Prin această modalitate, Facebook intenţionează să ofere oamenilor noi tipuri de experienţe şi să testeze idei diverse prin crearea unor aplicaţii mici, orientate pentru a vedea dacă noile caracteristici sunt utile sau antrenante pentru utilizatori. Am putea utiliza informaţiile obţinute astfel pentru a contribui la dezvoltarea viziunii şi strategiei noastre de produse', se mai menţionează pe pagina de internet a companiei.

'Spre deosebire de seria de aplicaţii Facebook, aplicaţiile NPE Team vor fi foarte versatile şi vor fi dezactivate dacă nu sunt utile publicului. Ne aşteptăm la numeroase probleme tehnice. Vrem să minimalizăm perturbarea miliardelor de oameni care folosesc aplicaţiile Facebook în fiecare zi'. Compania a mai lansat în trecut o serie de aplicaţii derivate care au fost ulterior abandonate, printre acestea aplicaţia de fotografie Moments, aplicaţia de notificări Notify şi aplicaţia anonimă de social media Tbh.

Potrivit Facebook, toate noile aplicaţii lansate de NPE Team vor fi reglementate prin condiţiile de utilizare Facebook şi de politica acestei reţele de socializare în materie de administrare a datelor, iar compania şi-a luat angajamentul să ofere utilizatorilor controlul în ceea ce priveşte datele personale şi să protejeze viaţa privată a acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel