Urmărește emisiunea live


Facebook, ritm de creștere al veniturilor, însă e cel mai redus din istorie

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Facebook a înregistrat, în al patrulea trimestru din 2019, un profit de 7,35 miliarde de dolari, cu 7% mai mare față de perioada similară din 2018, la venituri în creștere cu 25%, în sumă de 21,1 miliarde de dolari, marea majoritate din publicitate online, transmite Associated Press.

Totuși, ritmul de creștere al veniturilor este cel mai redus din istorie în ceea ce privește perioada octombrie-decembrie, iar evoluția vine în condițiile în care Facebook i-a obișnuit pe investitori cu ritmuri de creștere a veniturilor de circa 40%. Compania a avertizat de asemenea piața că ritmul de creștere a veniturilor va continua să scadă în viitor în contextul în care linia de business s-a maturizat, iar cheltuielile totale au crescut puternic în ultima perioadă, cu 51%, pe fondul numeroaselor scandaluri și litigii în care a fost și este implicată firma.

Pe fondul ghidajului oferit de companie în privința creșterii și în ciuda faptului că profitul și veniturile pe trimestrul patru au venit peste ce prognoza piața, acțiunile Facebook s-au prăbușit cu 7,27% în ședința bursieră de miercuri de la Wall Street încheind ziua la 223,23 de dolari/titlu. Acțiunile companiei se tranzacționau deja în preajma maximelor istorice, iar în contextul în care cotația unui titlu Facebook aproape s-a dublat față de acum 13 luni, este posibil ca investitorii să fi recurs la o mișcare de "take profit", notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel