Facebook face WhatsApp mai sigur

Facebook WhatsApp
Facebook WhatsApp

Începând de marţi Facebook a întărit nivelul de securitate pentru tot treficul de date care este înregistrat pe WhatsApp.

Popularul serviciu este folosit de peste 1 miliard de utilizatori, iar decizia comaniei vine în urma războiului dintre Apple şi FBI pentru decriptarea conţinutului unui terorist.

Acest update de securitate a fost făcut în contextul dezbaterilor internaționale cu privire la cât de mult acces ar trebui să aibă serviciile de informații și de securitate ale statelor asupra diferitelor mijloace de comunicare online, în special după războiul în instanță dintre FBI și Apple.

WhatsApp a început să dezvolte un sistem de criptare a mesajelor "end-to-end" încă de acum 2 ani, cu ajutorul unui software oferit de organizația nonprofit din domeniul securității online Open Whisper Systems.

Începând de marți, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate "end-to-end", ceea ce înseamnă că responsabilii companiei nu vor putea să citească mesajele care circulă între utilizatori nici măcar la solicitarea forțelor de ordine.

"Ideea este foarte simplă: atunci când trimiți un mesaj, singura persoană care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului în care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentanții unor guverne opresive, nici măcar noi", conform unui mesaj postat pe blogul aplicației prin care este anunțat acest important update de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel