EXCLUSIV  Fața nevăzută a jandarmilor din Piața Victoriei. Oana Anghelescu și Tudor Cârstoiu, dezvăluiri-VIDEO

Piața Victoriei
Piața Victoriei

Unul dintre liderii mișcării Rezist, Tudor Cârstoiu, a declarat la Interviurile DC News, că, deși are de gand să facă o plângere penală împotriva jandarmului care l-a agresat în Piața Victoriei, este prieten cu mulți alți jandarmi și respectă instituția.

Cârstoiu consideră că mulți jandarmi sunt de bună credință, dar că trupele de ordine au făcut mai multe greșeli decât protestatarii Rezist. "Voi face plângere penală acelui jandarm care, deși mă aflam la pământ, m-a călcat cu bocancul pe picior. Nu am nimic personal cu acel jandam, dar nu e în regulă ce a făcut. Nu știu încă cum îl cheamă dar după 10 august (n.r. data protestului anunțat de diaspora) mă voi ocupa de asta și îi voi face plângerea penală.

M-am împrietenit cu mulți jandarmi în ultima perioadă. Chiar sunt mulți de bună-credință. Și ei zic că unii colegi nu se comportă corespunzător.  Eu nu zic că mișcarea Rezist este perfectă și că nimeni nu a greșit, dar cred că în ceea ce privește abuzurile, au fost mai multe din partea jandarmilor, decât din partea cealaltă", a spus Cârstoiu. 

Oana Anghelescu, participantă activ la mișcările de protest, declară că are un singur reproș pentru jandami. "Uită să fie oameni. Eu cred că și ei au aceeași viață ca și noi în România, întâmpină aceleași dificultăți. Discutând cu ei, mulți ne dau dreptate și ne susțin în ceea ce facem. Numai că atunci când primesc ordinul în căscuță... uită că, de fapt, suntem acolo și pentru ei", a declarat Oana. 

"Jandarmii au tot dreptul să fie acolo"

Protestatarul spune că totuși jandarmeria este o instituție care trebuie respectată. "Au tot dreptul să fe acolo. Dide zice că nu pentru că e o instituție militarizată. Lupta mea nu este cu jandarmii", a declarat Cârstoiu.

Tânărul Tudor Cârstoiu este din Arad și a făcut o facultate de economie în Italia. În prezent lucrează la partidul PACT.

Vezi aici discuția cu cei doi protestatari:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel