Ezitări la Londra: Impactul Brexitului asupra economiei

Marea Britanie nu a efectuat o analiză sectorială asupra impactului pe care îl va avea ieşirea din Uniunea Europeană asupra economiei britanice, a declarat miercuri ministrul pentru Brexit, David Davis, adăugând că o astfel de analiză nu este necesară la momentul actual, informează Reuters.

'Din câte ştiu, nu există o analiză sistematică de impact', a spus David Davis în faţa unei comisii a Parlamentului britanic, adăugând că ar fi mai adecvat ca o astfel de analiză să fie efectuată într-o perioadă ulterioară a procesului de negociere. David Davis a subliniat că nu este un fan al modelelor economice, apreciind că realizarea unei analize de impact asupra anumitor sectoare nu este utilă, în condiţiile în care anterior susţinea că au fost realizate astfel de evaluări amănunţite.

După ce a promis că va prezenta peste 50 de studii despre cum ar urma să fie afectate de Brexit diverse sectoare economice, Executivul britanic le-a dat legislatorilor versiuni ale acestora cu pasaje lipsă, invocând 'sensibilitatea' acestora. Parlamentarii au contraatacat, acuzând Guvernul că desconsideră un Legislativ ales în mod democratic.

[citeste si]

Guvernul britanic ezită să dezvăluie evaluările pe care le-a făcut cu privire la impactul ieşirii ţării din UE, Theresa May susţinând că discreţia în această privinţă o va ajuta să obţină cel mai bun acord posibil cu Bruxellesul. Divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană este programat pentru sfârşitul lui martie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel