Extrădare Ghiţă. Tudorel Toader: "În mod firesc, aşteptăm hotărârea"

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Extrădarea lui Sebastian Ghiţă este, în acest moment, un subiect fierbinte, în contextul ultimelor sentinţe al Curţii Supreme.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat vineri că în prezent nu există niciun temei juridic pentru a retrage solicitarea de extrădare formulată pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia.

'În momentul la care vorbim, el se află sub puterea unui mandat de arestare. Cererea de extrădare a luat în considerare hotărârile pronunţate de către instanţele din România. În momentul acesta, n-avem niciun temei juridic să anulăm, să retragem, solicitarea de extrădare. Prin urmare, el rămâne sub puterea celuilalt mandat de arestare. În mod firesc, aşteptăm hotărârea şi în acel dosar, în funcţie de care, sigur, vom proceda potrivit prevederilor legale. Când va scăpa şi de acel mandat, vom discuta.' a precizat Tudorel Toader la intrarea în Ministerul Justiţiei.

Joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe fostul deputat Sebastian Ghiţă în dosarul în care este judecat alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Potrivit deciziei instanţei, Sebastian Ghiţă a fost achitat pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, în cazul lui Ghiţă, instanţa a dispus revocarea mandatului de arestare preventivă, ridicarea sechestrului pus pe bunurile lui şi restituirea cauţiunii de 54 milioane lei.

Vezi şi: Sebastian Ghiţă, achitat. Tudorel Toader, prima reacţie: "Toţi suntem egali în faţa legii"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel