Extinderea Israelului. SUA se opune

trump
trump

Administrația președintelui american Donald Trump se opune unui controversat proiect de lege israelian care, potrivit criticilor, ar echivala cu o anexare de facto a coloniilor evreiești din jurul Ierusalimului, a declarat - duminică - un responsabil american, citat de AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a amânat supunerea la vot proiectului de "Lege asupra Marelui Ierusalim", prevăzută pentru duminică, un responsabil israelian dând asigurări că este necesară în prealabil o "pregătire diplomatică".

Premierul Netanyahu pare să dorească să discute acest proiect mai întâi cu Casa Albă, care caută să relanseze convorbirile de pace israeliano-palestiniene aflate într-un punct mort.

"Cred că este corect să spun că SUA descurajează acțiunile care, potrivit lor, deturnează privirile de la eforturile pentru negocierile pentru pace", a declarat pentru AFP un responsabil american sub acoperirea anonimatului. "Proiectul de lege pentru extinderea Ierusalimului este considerat o astfel de acțiune de către administrația americană."

Deputatul israelian David Bitan, șeful coaliției guvernamentale a lui Netanyahu, a recunoscut duminică, la postul de radio militar, existența unei "presiuni americane".

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, Netanyahu ar fi declarat — duminică — miniștrilor săi că proiectul de lege urmează să fie discutat mai întâi cu responsabili americani.

Legea ar urma să încorporeze în municipalitatea israeliană a Ierusalimului colonii care se află în sudul și în estul acestui oraș în Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel în urmă cu 50 de ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel