Expulzare migranți. Statul Israel, înduplecat de apărătorii drepturilor omului

Nava migranti
Nava migranti

Guvernul israelian a anunţat marţi că renunţă la planul său privind expulzarea a mii de migranţi africani intraţi ilegal în ţară.

Guvernul israelian, care lucra la un plan privind expulzarea a mii de bărbaţi majoritatea eritreeni şi sudanezi într-o ţară terţă împotriva voinţei lor, a afirmat într-un răspuns scris adresat Curţii Supreme israeliene că nu mai are în vedere această opţiune.

Se preferă expulzarea voluntară

Autorităţile pentru imigraţie din Israel vor continua să găsească opţiuni pentru expulzarea în mod voluntar a migranţilor, însă expulzarea lor forţată „nu mai este pe ordinea de zi”, a dat asigurări guvernul israelian, relatează Agerpres.

Soluția dreptei: Expulzarea sau închisoarea

Exacutivul condus de premierul Benjamin Netanyahu, cel mai dur guvern de dreapta din istoria modernă a statului evreu, dorea să expulzeze mii de eritreeni şi sudanezi intraţi ilegal în ţară. El intenţiona să le acorde migranţilor termen până la începutul lunii aprilie să aleagă: ori pleacă, ori vor fi încarceraţi pe termen neprecizat.

Reacții pe plan intern și internațional

Planul de expulzare al guvernului israelian a suscitat numeroase critici, în special din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), dar şi în Israel, unde decizia a fost criticată de supravieţuitori ai Holocaustului şi de o parte a societăţii civile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel