EXPLOZIE urmată de INCENDIU în CLUB COLECTIV. 27 de morți și 180 de răniți. Mărturii cutremurătoare

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Explozie urmată de incendiu în Club Colectiv. 27 de persoane au murit, 180 de persoane sunt rănite. Aproximativ 300 de persoane erau în Club Colectiv. 

UPDATE; Guvernul va decreta trei zile de Doliu Național, începând cu data de sâmbătă.

UPDATE: Situația răniților din spitalele bucureștene:

Secretarul de stat, Raed Arafat, a prezentat, sâmbătă dimineața, numărul răniților din spitalele Capitale:

-Spitalul Floreasca - 17 prezentați, 57 internați, din cauza redistribuirii de la celelalte spitale;

- Spitalul Universitar 25 prezentați, 24 internați;

- Spitalul de Arși - 29 prezentați, 27 internați;

- Spitalul Elias - 4 prezentați, 16 internați;

- Spitalul Pantelimon - 7 prezentați, 6 internați;

- SpitalulSf. Ioan - 9 prezentați, 8 internați;

- Spitalul Militar - 15 prezentați, 12 internați;

- Spitalul Bagdasar - 25 prezentați, 25 internați;

- Spitalul Colțea - 8 prezentați, 1 internat, 7 transferați;

Ceilalți răniți, până la 146 cât au mai rămas internați, se află în alte câteva spitale din Capitală;

UPDATE: Sunt 27 de morți, 180 de răniți, din care au mai rămas în spitale 150. Sunt mulți minori. 

UPDATE: Un client a spus "au fost patru artificii, două s-au stins, două au aprins tavanul. Ne-am călcat în picioare. Cine a fost mai puternic trăiește".

UPDATE: Cei care vor să doneze sânge trebuie să meargă la centrul de transfuzii sâmbătă dimineață, de la ora 08:00. 

UPDATE: Un martor a spus că doar 10-20 de persoane au ieșit pe picioarele lor, primele persoane ieșite. El a precizat că majoritatea clienților aveau până-n 20 de ani. 

UPDATE: Dintr-o relatare de la fața locului, o mamă își căuta copilul disperată și un jandarm i-a spus că e într-o folie. 

UPDATE: Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a precizat că nici cei intubați nu sunt în stare bună. A rămas fără cuvinte: "Important este că... nici nu mai știu ce e important", a spus primarul. 

UPDATE: GABRIEL OPREA A ANUNȚAT CĂ SUNT 26 DE MORȚI.

UPDATE: 021.206.92.91 este NUMĂRUL DE TELEFON LA CARE SĂ SUNE RUDELE celor aflați în club. Mulți dintre ei nu pot fi identificați, pentru că nu au acte asupra lor.

UPDATE: "Era pauza dintre piese, a dat cu artificii pe final. Când am văzut că flăcările urcă ușor-ușor spre tavan am fugit spre ușă, mi-am tras și prietenii după mine. A fost spectacol pirotehnic și la început și la sfârșit", a spus un alt tânăr care se afla în club.  "Am fugit de panică. Aș fi vrut să ajut, dar doar aș fi încurcat. Primesc mesaje. Mă întreabă dacă știu de prietenii lor", a spus Alin Grăjdean. "Când vocalul a văzut că a luat foc stâlpul a scăpat microfonul și a fugit. Am văzut oamenii care au ieșit în flăcări pe lângă mine. M-a marcat foarte mult", a adăugat el. El a precizat că atunci când fugea speriat, ambulanțele deja ajungeau la fața locului. A adăugat că salvarea a venit mult mai repede decât s-ar fi așteptat. 

UPDATE: Amănunte de la fața locului: Cei care au ieșit primii din club nu aveau haine pe ei din cauza suflului. Vecinii povestesc cu lacrimi în ochi că au ajutat peste 40 de tineri și au sunat la ambulanțe, despre care spun că au venit destul de târziu. Rudele celor aflați în club nu pot ajunge în apropierea incintei din cauză că locul este prea fierbinte.

UPDATE: Un tânăr care era în club, Alin Pandaru, a spus: "Nu a fost nicio petrecere de Halloween, a fost un concert de muzică rock, se lansa un album, la finalul unei piese s-au dat efecte pirotehnice de pe marginea scenei, o scânteie a ajuns pe stâlpul din stânga scenei. În jurul stâlpului erau niște bureți, s-a aprins buretele, s-a extins spre tavan, lumea a văzut că e grav, unii au reușit să iasă, alții nu. Unii au căzut, au căzut alții peste ei. Nu s-a prăbușit niciun tavan, nu s-a extins focul foarte mult, iar cei care au murit au murit din cauza fumului. Erau vreo trei patru sute de persoane". 

UPDATE: "S-a încercat resuscitarea mai multor victime, din păcate fără succes", a spus Raed Arafat. Răniții au fost transportați la toate spitalele de urgență, apoi vor fi rearanjați după gravitate. 88 de persoane au fost duse la spital. "Cea mai mare tragedie, după cea de la maternitatea Giulești", a spus Raed Arafat despre tragedie. 

UPDATE: "Este o mare tragedie, este alarmă generală în Ministerul de Interne. Sunt 25 de morți", a spus Gabriel Oprea. 

UPDATE: Amănunte de la fața locului: Rudele tinerilor stau în fața clubului și nu pot intra. Sună la spitale să afle de starea rudelor. Nu pot intra în club pentru că locul este prea fierbinte. 

UPDATE: Nicolae Bănicioiu a precizat că există o celulă de criză. "Încercăm să-i salvăm și să facem tot ce putem pentru fiecare dintre ele", a spus ministrul Sănătății, care a precizat că, din păcate, "numărul victimelor este foarte mare" și "suntem asaltați cu cazuri foarte grave". 

UPDATE: Cadrele medicale s-au mobilizat. Au venit cadre medicale de acasă. Asistente dintr-o maternitate apropiată localului au mers să dea primul ajutor răniților. 

UPDATE: La Spitalul Floreasca deja nu mai sunt locuri. Până acum sunt 21 de morți și 80 de persoane grav rănite

UPDATE: Încă trei persoane moarte au fost scoase din club. Pentru ele nu s-a mai putut face nici măcar resuscitarea. 

RAED ARAFAT A ANUNȚAT CĂ SUNT 18 MORȚI. 

Tinerii participau la o petrecere de Halloween. Explozia a fost provocată de focurile de artificii date în interiorul clubului. 

Jurnalista Oana Stancu transmite, potrivit unor surse guvernamentale, că 17 persoane au murit. Primele informații au fost că sunt două persoane care au murit. Radu Tudor transmite că ar fi chiar 20 de morți. Informațiile nu sunt oficiale. 

Sunt peste 50 de răniți. 15 persoane au ajuns la spital cu arsuri grave. În club avea loc un concert. Tavanul clubului s-a prăbușit după explozie. Mulți minori se aflau printre cei aproximativ 200 de clienți. 

Clubul Colectiv se află în clădirea fostei fabrici Pionierul. În fosta fabrică Pionierul a mai izbucnit un incendiu în urmă cu un an, în 28 noiembrie 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel