Explozie la Paris. Chirieac: Este omul bolnav al Europei. Alegerile anticipate, singura soluție

Harta Europei
Harta Europei

O puternică explozie a avut loc sâmbătă dimineață, într-o brutărie din Paris. Potrivit primelor informații, mai multe persoane au fost rănite. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația din Franța, având în vedere că este anunțat și un nou protest al 'vestelor galbene'.

Întrebat ce ar trebui să se întâmple în Franța pentru a se liniști lucrurile și cum privește către Republica Franceză, Bogdan Chirieac a declarat că este mai îngrijorat pentru Franța decât pentru România, iar problemele le pot rezolva numai francezii spre deosebire de țara noastră, unde sunt rezolvate de alții.

Privesc către Franța cu îngrijorare mult mai mare decât privesc către propria țară. În acest moment, Franța începe să devină omul bolnav al Europei. Problemele Franței le vor rezolva numai francezii spre deosebire de România unde orice altcineva rezolvă problemele țării, doar românii nu participă la rezolvarea acestor probleme.  Singura soluție viabilă în Franța ar fi alegeri anticipate pentru președinție. Domnul Macron se află undeva la 10%, iar lucrurile vor degenera în continuare. Spuneam în decembrie că protestele se vor diminua datorită sărbătorilor de iarnă, dar că vor reveni în forță mai ales în primăvară. Uite că nu s-a așteptat primăvara și au început în ianuarie., a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea Violetei Romanescu, la România TV.

'Are nevoie de reforme mai profunde decât România'

Referitor la ceea ce crede că s-ar întâmpla în Franța, având în vedere că totul a început de la anunțul creșterii prețului combustibilului, iar Macron a afirmat că nu se vor mai scumpi prețurile, dar totuși oamenii au continuat să iasă în stradă, deși Franța stă mult mai bine economic decât România, Bogdan Chirieac este de părere că francezii au probleme uriașe și sunt obligați să se compare cu state precum Germania și Marea Britanie.

Franța are nevoie de reforme chiar mai profunde decât are România. Noi deocamdată ne comparăm cu Polonia și Ungaria. Franța este obligată să se compare cu Germania și Marea Britanie. Din punctul de vedere al unei țări europene cum este Franța, această țară are probleme uriașe. A încercat Sarkozy să facă reformă în Franța și s-a poticnit. Francois Hollande, socialistul, a lăsat în urmă un haos cam de tipul celui lăsat de Klaus Iohannis la noi, iar acum Macron a venit de nicăieri, din marile laboratoare franceze pentru a face ceva., a adăugat analistul politic la România TV.

Vezi și: Explozie la Paris. Autorităţile în alertă. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel