EXPLOZIE COVID în România. Tătaru, ANUNȚ de ultimă oră. Când REVENIM la starea de URGENȚĂ?

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut prima reacție după explozia de cazuri de COVID-19, de astăzi, 8 iulie. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre carantinarea orașelor și despre revenirea la starea de urgență.

"Acum suntem la 555 cazuri, cel mai mare număr de cazuri. Am avut și mai multe teste. Nu avem măsuri legislative în acest moment. Recomand în continuare respectarea regulilor. Noi am încercat să facem un proiect legislativ și sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să punem în concordanță aceste legi. Sunt soluțiile care ne-au ajutat până acum să gestionăm pandemia.

Nu văd apanajul stării de urgență, dar evoluția ne va arăta creșterea și ne gândim la alte măsuri.

Când vor fi din ce în ce mai multe cazuri și vor sufoca sistemul medical, atunci ne gândim la alte măsuri. Dar mă repet, starea de urgență este o recomandare a numărului de cazuri făcută de INSP. Sunt anchete în desfășurare, anchete care vor recomanda izolarea, carantinarea anumitor zone unde există focare mari în desfășurare, atât pentru simptomatici, cât și pentru asimptomatici", a declarat Nelu Tătaru, în direct la Realitatea PLUS. 

Orașele, intrate în carantină? România, în zona ROȘIE

"În acest moment nu avem un obiect al carantinării. Vă repet, odată cu evoluția, putem decide și izolarea sau carantinarea anumitor zone. 

În funcție de evoluția pandemiei de la noi, există posibilitatea includerii României în zona roșie pentru alte țări. Acest lucru, al deciziilor pe care le iau alte țări pentru România, poate le dau de gândit și celor care nu recunosc situația în care ne aflăm și care poate îndeamnă la o nerespectare. Toată lumea trebuie să înțeleagă că dincolo de existența sau nu a unui cadru legislativ, boala își face de cap. Regulile medicale rămân aceleași", a mai spus el.

Când REVENIM la starea de URGENȚĂ?

"Analizele le facem zilnic, în funcție de parametri luăm decizii. Putem gestiona așa cum am gestionat și primele trei luni. În măsura în care vom vedea suprasolicitări ale Terapiilor Intensive, suprasolicitări la Urgențe, vom recomanda starea de urgență. Au fost zile în care nu au fost locuri în spitale, dar credeți-mă îm contextul în care și Bucureștiul era anunțat plin, sunt locuri în Terapie Intensivă. Repet, starea de urgență nu este o recomandare în acest moment (n.r. președintele Klaus Iohannis nu o poate institui), ci este gestionarea noastră a momentului, este o recomandare pe care am făcut-o pe tot parcursul pandemiei, de distanțare fizică, respectarea regulilor de igienă, iar evoluția ulterioară ne va da și măsurile care vor urma", a încheiat ministrul Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel