Expertize noi pentru blocurile cu risc seismic

Legislaţia privind reabilitarea clădirilor trebuie modificată, iar dreptul la siguranţă colectivă trebuie să primeze în faţa celui individual. Declarația fost făcută de secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc.

"Părerea mea personală este că dreptul la siguranţă colectivă trebuie să fie prioritar celui la proprietate individuală şi, aşa cum cum aminteam, în cazul unui imobil în care sunt 100 de unităţi locative şi unul sau doi dintre titularii de proprietate nu sunt de acord cu reabilitarea acelui imobil cred că este important să modificăm legislaţia şi acest lucru să se întâmple cu asigurarea locuinţelor de necesitate, în care persoanele care locuiesc în acest imobil să poată să fie mutate pe timpul reabilitării", a precizat Mihai Busuioc.
El a adăugat că este "deosebit de importantă" crearea unui fond locativ de necesitate, în care să fie mutate aceste persoane.
"A reieşit, în urma experienţelor, că cei care se mută în aceste locuinţe, în special persoanele în vârstă, ar dori să rămână în acele apartamente şi să nu se mai întoarcă în locuinţele lor şi cred că este o oportunitate să putem crea acest mecanism prin care cei care vor să rămână în aceste locuinţe, pe baza unui acord, să poată să facă acest lucru renunţând la dreptul lor asupra locuinţei care a fost supusă reabilitării", a susţinut Busuioc.
La rândul său, viceprimarul Capitalei, Tomniţa Florescu, a declarat că imobilele aflate în diverse clase de risc seismic trebuie re-expertizate.
"Parteneriatul cu Institutul de Construcţii, pentru că el urmează să facă acele expertize tehnice. Pentru că ele au fost făcute în 90-95 şi de atunci deteriorarea şi-a făcut cursul. Pentru zona cu bulină, adică risc seismic, acolo nu poţi să faci consolidări cu persoanele înăuntru, deci practic ele trebuie relocate", a spus Tomniţa Florescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel