Cursuri de cibernetică pentru cosmonauţii de la Centrul Gagarrin din Rusia

Experţii Kaspersky Lab vor susţine o serie de sesiuni speciale de training pentru cosmonauţii din cadrul Centrului Gagarin de Cercetare şi Testare şi Instruire a Cosmonauţilor, amplasat în Rusia, în Star City, a anunţat compania.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis vineri AGERPRES, cursurile se vor adresa şi specialiştilor IT din cadrul Centrului, cu scopul de a-i pregăti în legătură cu peisajul actual al securităţii cibernetice.

"Dezvoltarea şi explorarea spaţiului sunt impulsionate de tehnologia avansată şi este important ca acest domeniu să fie protejat. Astăzi, dacă un atac cibernetic în viaţa de zi cu zi poate fi costisitor şi avea consecinţe extreme, efectul unor ameninţări similare ar putea fi mai grav în industria spaţială. Kaspersky organizează un training în domeniul securităţii informatice, în cadrul căruia experţi de top din echipa sa globală de cercetare şi analiză (GReAT) le prezintă cosmonauţilor actuali şi viitori, precum şi profesioniştilor din domeniu, elemente de bază ale securităţii informatice. În cadrul acestui training, participanţii învaţă despre o gamă largă de subiecte, inclusiv diferitele tipuri de atacuri cibernetice existente în industria spaţială, ce vizează infractorii cibernetici, precum şi diverse metode de atac", notează Kaspersky Lab.

Centrul Gagarin de Cercetare şi Testare şi Instruire a Cosmonauţilor, o entitate Roscosmos, situată în Star City (Rusia), este o instituţie de formare la nivel mondial, care colaborează cu agenţii spaţiale din diferite ţări, cum ar fi NASA (SUA), CSA (Canada), ESA (Europa), JAXA (Japonia) şi altele. În acest Centru, cosmonauţii îşi încheie pregătirea şi susţin cele mai importante examene finale pre-zbor, înainte de a ajunge în spaţiul internaţional.

Acelaşi Centru a fost în fruntea primului zbor spaţial uman din lume şi a contribuit la alte realizări de atunci, cum ar fi primul zbor cu o femeie cosmonaut, primul spacewalk şi zboruri periodice la bordul staţiilor spaţiale. Centrul organizează selecţia, instruirea şi examinarea medicală a cosmonauţilor, cu o infrastructură unică, alcătuită din diverse simulatoare, ce includ centrifuga, considerată una dintre cele mai dificile probe care testează reacţiile cosmonautului şi toleranţa la acceleraţie crescută, peste nivelurile experimentate în zona de gravitaţie a Pământului.

Pe de altă parte, Kaspersky a sprijinit constant iniţiative legate de ştiinţă şi explorare spaţială, iar începând cu anul 2016, susţine Starmus - un festival internaţional care îmbină ştiinţa, arta şi muzica, reunind oameni de ştiinţă, artişti de vârf şi legendari exploratori ai spaţiului, cu scopul de a inspira şi educa următoarea generaţie.

Cea de-a cincea ediţie a evenimentului este în curs de desfăşurare la Zurich, în Elveţia, până pe 29 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel