Experții americani despre un război cu Iranul

Tensiunea din relațiile dintre Iran și Statele Unite a atins cel mai ridicat nivel din ultimul timp. Nici una dintre părți nu vrea război, dar situația este într-atât de periculoasă, încât nici un scenariu nu poate fi, pentru moment, exclus, scrie Ilan Goldenberg, directorul Middle East Security Program din cadrul Center of a New American Security, în paginile publicației Foreign Affairs.

În opinia expertului american, vestea bună este că situația reală nu este atât de dramatică pe cât pare. Nici unul dintre jucători nu vrea război. Strategia militară a Iranului rezidă în evitarea unei confruntări directe cu Statele Unite. Iar dacă Washington s-ar pregăti, într-adevăr, de război, ar fi trimis în regiune un volum mult mai însemnat de tehnică de luptă și trupe.

Vestea proastă este că scenariul războiului rămâne, totuși, de actualitate. O evaluare incorectă a situației, un semnal ignorat, dar și logica escaladării sunt elemente capabile să transforme chiar și o neînțelegere inofensivă într-o confruntare de proporții, cu consecințe devastatoare pentru Iran, pentru SUA, pentru întreg Orient Mijlociu. 

Mai mult pe DC Business

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel