EXCLUSIV  EXPERIMENT UBER. Victor a făcut un gest pe care taximetriștii nu l-ar face

Uber
Uber

În urmă cu câteva zile, un taximetrist își plimba clientele pe ritmuri de manele cântate chiar de el, la microfon, live, în timp ce conducea. La prima vedere, pentru unii, ar putea părea amuzant, dar chiar ați vrea să circulați cu un astfel de șofer sau să îl întâlniți în trafic, în timp ce dumneavoastră respectați regulile de circulație? Sau vi se pare corect să primiți amendă chiar și pentru că ați fost prins o dată vorbind la telefon în timp ce alții dau recitaluri în mașină? 

VEZI ȘI: Cel mai șmecher taximetrist. Vă poate băga în stâlp, dar vă cântă manele la microfon-VIDEO


Veți spune că fetele din taxi i-au cerut șoferului manele. Bine, dar putea să le pună la casetofon, nu să le cânte cu o mână pe microfon și cu alta pe volan. Omul răcnea de ar fi trezit pe oricine din somnul cel mai profund, mă rog, mai puțin pe polițiști, care se pare că nu aud. Ies din boscheți doar când te prind că ai depășit viteza cu 10 km/h, dar când un taximetrist din ăsta îți pune viața în pericol, oamenii legii nu-s de găsit. Și uite așa, mă felicit, încă o dată, că am ales să merg doar cu Uber când am treabă prin oraș. De ce? Haideți să-l lăsăm puțin de-o parte pe taximetristul din filmare și să vedem și lucruri mai bune.

Gata cu bacșișul

 
La Uber nu trebuie să lași bacșis. În schimb, la taxi dacă nu lași măcar cinci lei îți scapă și vreo înjurătură. Îmi amintesc că pentru o cursă de la Aeroport la Lujerului, care făcea undeva la 35 de lei, am dat 50 de lei, rugând să mi se dea rest 10 lei. Mi s-a spus pe un ton arogant: 'n-am'.
 
Uber te ia de oriunde
 
Apoi, Uber te ia de oriunde și la orice oră. La un moment dat, am vrut să plec cu taxi de la Sala Palatului, după un concert, în jurul orei 00:30. Am sunat la vreo șapte firme, la unele nu răspundea nimeni, la altele mi se spunea că nu au nicio mașină liberă. Pe atunci nu descoperisem Uber, așa că am luat-o pe jos până la prima stație de taxi unde mi s-a spus de la început tariful, evident cu mult mai mare decât ar fi făcut cursa, dar decât pe jos, mai bine așa.
 
Cât plătești pentru o cursă
 
Aplicația Uber îți arată dinainte cam cât vei plăti pentru cursa pe care urmează să o faci. Îți dă o marjă de eroare și tu decizi dacă mai vrei să comanzi mașină. Și aici am un contraargument cu taxiurile. În studenție, acum vreo șase ani, am luat un taxi de la Grozăvești până în Tei. O cursă care ar fi costat cam 20 de lei, pe timp de noapte, m-a făcut să scot din buzunar 60 de lei, dar cine se pune, ca studentă, cu un domn cu ceafă lată, în toiul nopții?
 
Stele pentru șoferi
 
La Uber poți să vezi cine vine să te ia cu mașina. Aplicația îți arată ce notă are șoferul, pentru că orice client, după ce a ajuns la destinația dorită, poate să evalueze experiența. Și vezi poza omului, nota pe care o are, ce comentarii a primit, în fine, vezi dacă îți inspiră încredere și decizi dacă te urci sau nu. În cazul taximetriștilor, cu siguranță ați întâlnit oameni care nu vă inspirau încredere, dar nu ați avut încotro. Și poate nu ați mai fi vrut să îi întâlniți și a doua oară, dar nu ați dat, din nou, nas în nas. La Uber, dacă dai o stea șoferului pentru că s-a comportat urât cu tine, nu îl vei mai vedea niciodată, aplicația îl blochează.
 
Domnu' Victor
 
La un moment dat, am mers cu un domn Victor. Nu îi știu și numele. Am pus o captură foto mai jos. Până să ajungă la mine, am citit mesajele de mulțumire primite din partea pasagerilor și unul mi-a atras atenția: "Vă sunt recunoscătoare pentru că ați venit să îmi aduceți telefonul uitat în mașină!". Și imediat mi-am amintit de tatăl unei prietene de-ale mele, taximetrist, care mereu se bucura când mai uita cineva vreun telefon în mașină. Și câți ca el mai sunt...
 
Suni la Uber
 
La Uber, dacă vezi că întârzie șoferul, îl poți suna direct și rezolvați eventuala problemă. La taxi, suni la firmă, firma sună la șofer, recepționista îți transmite informația, mă rog, ca la telefonul fără fir.
 
Fără niciun ocol
 
 
În cazul Uber, șoferii nu te vor "ocoli" doar pentru a fi cursa mai scumpă. Se folosesc de Waze pentru a vedea care este cel mai puțin aglomerat drum sau te vor întreba dacă ai o cursă preferată.
 
O cursă de cinci lei
 
Taximetriștii nu te vor lua aproape niciodată în cazul în care cursa ta valorează, de exemplu, cinci lei. Uber, da.
 
Mesaj
 
Uber îți trimite pe mail toate informațiile despre cursa ta. Vedeți în captura foto cum arată. În plus, a merge cu Uber nu este deloc scump. De exemplu, o cursă de la Lujerului la Casa Presei costă 20 de lei. Și, chiar dacă ar fi mai mult decât la Taxi, tot ar fi mai bine decât să lași bacșiș.
(w670)
 
Relație de respect
 
 
Și, mai presus de orice, în relația Uber - client este, dacă vreți, o relație de respect. Mai nou, dacă întârzii mai mult de două minute de când șoferul partener a ajuns la tine, vei fi tarifat. În plus, timpul de anulare scade de la cinci la două minute. Și pe bună dreptate, dacă vrem să fim tratați corect, haideți să îi tratăm și noi cum se cuvine pe șoferii Uber.
 
Să nu generalizăm!
 
Prin acest articol nu am vrut să spun că toți taximetriștii sunt melteni, dar experiențele mele cu unii dintre ei fac breasla de râs.
 
[citeste si]
 
Cât despre Uber, are și el un defect: faptul că nu este disponibil în toate județele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel