Experiența lui Vasilcoiu într-un liceu din București. ”Când nu se scrie miau ca pisica”

Cristian Vasilcoiu a povestit propria experienţă ca profesor într-un liceu din Bucureşti, după ce ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că rezultatele de la testele PISA nu sunt neapărat din vina elevilor. 

"Dionisie asta de la Educație e ceva...

Hai să vă spun părerea mea, că am predat un an, în cadrul unui proiect pilot, jurnalism, la un liceu din București. Ei bine, în loc să îi pot învăța jurnalism, a trebuit să îi învăț mai întâi gramatica limbii și literaturii române: de la când nu se scrie miau ca pisica si până la cum se scrie o propoziție simplă, adică subiect, predicat, complement/atribut. Și vă spun și de ce: intră la liceu și copiii care nu au promovat examenul de capacitate, de aia, pentru că la noi sunt obligatorii zece clase.

Dar când s-a dorit reînvierea școlilor profesionale ați sărit în sus. Ce să vezi, nu toți elevii sunt de 10, ba chiar unii sunt de 4! Asta e realitatea. Normal că se poate și mai bine, dar când mă uit în manualele alternative după care învață fiica mea e clar că așa nu!", a scris Vasilcoiu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel