EXIT-POLL-urile pentru TURUL 2 al alegerilor, învinse de pronosticul unui politician

Un politician cunoscut a făcut vineri un pronostic pentru finala prezidențială, care s-a dovedit mai precis decât cele cinci exit-poll-uri prezentate odată cu închiderea urnelor.

Mediafax a publicat pronosticurile date de nouă politicieni pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale 2014. Europarlamentarul Cristian Preda a fost cel mai aproape de rezultatul finalei dintre Klaus Iohannis şi Victor Ponta, surclasând chiar și exit-poll-urile.

Vezi și: Harta alegerilor publicată de DCNews, validată în turul 2 al prezidențialelor: Unde s-a decis finala Victor Ponta - Klaus Iohannis

Iată topul scorurilor oferite de politicieni cu trei zile înainte de alegeri:

Locul 1 - Cristian Preda (europarlamentar): 52 la 48 pentru Iohannis, cred că se va trezi lumea şi vor veni în turul doi şi cei care nu au venit în primul tur.

Locul 2 - Cristina Pocora (PNL): Va fi foarte strâns, cu o diferenţă de până la trei procente va câştiga Klaus Iohannis.

Locul 3 - Florin Geantă (PMP): Doi candidaţi slabi, probabil va fi la limită 51% cu 49% pentru Iohannis.

Locul 4 - Cezar Preda (PDL): Cred că va câştiga Klaus Iohannis la o diferenţă de 100.000 de voturi. Va fi ca la alegerile trecute, când seara era un candidat şi dimineaţa altul.

Locul 5 - Vasile Blaga (PDL): Sunt optimist, vom câştiga, nu am făcut niciodată pronosticuri, dar mă bazez pe mobilizarea extraordinară a oamenilor

Locul 6 - Niculae Mircovici (Minorităţi naţionale): Undeva la 52 la 48, cu o diferenţă de patru-cinci procente, pentru Victor Ponta.

Locul 7 - Mate Andras (UDMR): Eu cred că votul va fi destul de strâns, cu patru-cinci procente în plus va câştiga Victor Ponta.

Locul 8 - Florin Iordache (PSD): Va fi 54% cu 46% pentru Victor Ponta, pentru că la mine în judeţ (Olt - n.r.) toată lumea s-a convins de prestaţia lui Iohannis, care a demonstrat că nu poate fi mai mult decât primar

Locul 9 - Vasile Nistor (PC): 55 la 45 pentru Ponta, structurile PSD sunt foarte bine organizate.

Cristian Preda a făcut un pronostic mai bun chiar decât cel mai aproape de realitate exit-poll prezentat la închiderea urnelor de către CURS/Avangarde, care îi cota pe Klaus Iohannis cu 51,50% și pe Victor Ponta cu 48,50% dintre sufragii.

Vezi aici toate exit-poll-urile din ziua votului

În realitate, Klaus Iohannis a obţinut 54,50% din voturi, iar Victor Ponta - 45,49%, după centralizarea a 99,07% din procesele verbale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel