EXCLUSIV  EXIT POLL SOCIOPOL tur 2 prezidențiale. Surpriză la alegeri: Dăncilă - Iohannis. Palada: Depinde de un fapt

Mirel Palada
Mirel Palada

Directorul institutului Sociopol, Mirel Palada, a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre surpriza din turul doi al alegerilor prezidențiale 2019.

Duminică, la ora 21.00, datele exit poll realizat de SOCIOPOL vor putea fi văzute și pe DC NEWS.RO. 

DC News: Vă așteptați la o mare surpriză?

'Întotdeauna pot apărea surprize. Depinde de nivelul de probabilitate. Vă amintesc faptul că ultimele două rânduri de alegeri prezidențiale au stabilit mari surprize. Ne referim la Mircea Geoană, care a luat bătaie in extremis și cu ajutorul tolamente dezinteresat al instituțiilor civile, care i-au băgat voturi lui Băsescu. Pe urmă, cazul lui Iohannis care a venit tare din urmă, deși Ponta era marele favorit. Iohannis a recuperat în ultimele două săptămâni pe baza unei emoții puternice construite tot de civili. Prin urmare, acum putem să avem o asemenea emoție doar că este la un nivel diferit de probabilitate. În științele sociale și în politică nu putem afirma niciodată 100% sigur.' a declarat Mirel Palada.

DC News: Dați-ne câteva detalii tehnice despre exit poll-ul SOCIOPOL din ziua alegerilor.

'Condițiile metodologice sunt asemănătoare, precum în primul tur. Va fi un sondaj în ziua votului, care va fi realizat pe întreaga populație a României, atât pe cei care au votat deja, cât și pe cei care urmează să meargă la vot. Aceasta este principala diferență metodologică între maniera în care noi culegem datele și maniera în care culeg datele alte institute de sondare. Rezultatul va fi cu siguranță influențat de ceea ce s-a întâmplat și în turul 1 și anume, oamenii consideră că Iohannis va câștiga alegerile. Prin urmare, avem o componentă de inderizabilitate, oameni care nu merg la vot, dar în sondaje spun că votează sau au votat cu învingătorul.' a spus sociologul Mirel Palada, pentru DC News.

VEZI ȘI PROVOCĂRILE turul 2 - Dăncilă - Iohannis la prezidențiale. Palada: Dezamăgirea lor poate să fie mai puternică decât ura la adresa PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel