"Existențial" a fost desemnat cuvântul anului 2019

Rodica Mitu / 03 dec 2019 / 13:04

„Existențial" a fost ales cuvântul anului 2019.

„Existențial" a fost ales cuvântul anului 2019 de către Dictionary.com, cel mai cunoscut dicționar online de limbă engleză, potrivit Associated Press.

Schimbările climatice, violența armată, amenințările aduse democrației și o mică vedetă a unui film de groază, pe nume Forky, au contribuit la propulsarea cuvântul anului pe Dictionary.com. Alegerea reflectă luni de amenințări și mari crize, reale sau create de informații false ("fake news"), de-a lungul anului 2019.

"Din datele noastre, reiese că ne căutăm supraviețuirea, la propriu și la figurat", a declarat John Kelly, redactor-șef al departamentului de cercetare al site-ului, înainte de anunțul de luni.

Cuvântul a fost propulsat de incendiile din Statele Unite ale Americii și din Australia, de efectele uraganului Dorian, precum și de crimele în masă din Noua Zeelandă și din Texas. De asemenea, cuvântul a pătruns adânc în cultura pop, ajutat anul acesta și de Forky, un personaj din lungmetrajul "Toy Story 4" în formă de furculiță din plastic.