Există riscul ca Romatsa să nu mai funcționeze, susține Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban atrage atenţia asupra riscului ca Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian RA Romatsa să nu poată funcţiona, ca urmare a blocării conturilor.

Orban a declarat, miercuri, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, că Romatsa este executată silit în urma unui litigiu pe care statul român l-a avut cu fraţii Ioan şi Viorel Micula, scrie Agerpres. 

"Avem situaţii extrem de critice în mai multe companii: Tarom, CFR Marfă... Până şi Romatsa a ajuns într-o situaţie critică, unde în mod evident va trebui să găsim soluţii, pentru că, din cauza popririlor puse pe contul Romatsa, urmare a deciziei Curţii de arbitraj, în speţa fraţii Micula împotriva statului român, exista riscul ca Romatsa să nu mai funcţioneze", a afirmat Orban.

Acesta a subliniat că "este vorba de o speţă mai complicată", apărută ca urmare a invalidării unui ajutor de stat de care ar fi trebuit să beneficieze companiile fraţilor Micula. El a spus că Romatsa poate funcţiona până la sfârşitul anului, dar a arătat că este nevoie de identificarea de soluţii urgente pentru a achita datoria către fraţii Micula.

Un ajutor de stat, invalidat

"A fost invalidat un ajutor de stat de care beneficiau companiile fraţilor Micula, care au atacat la Curtea de arbitraj. S-a dat o decizie, s-a stabilit un prejudiciu, iar ei s-au îndreptat împotriva unor asset-uri şi companii care au cash flow, care au bani şi la ora asta asta fac, trag bani", a precizat Orban.

De asemenea, premierul a atras atenţia asupra riscului de dezangajare pe care România îl are ca urmare a întârzierilor în implementarea marilor proiecte de infrastructură de transport.

"Suntem aproape de sfârşitul anului 2019 din exerciţiul financiar 2014- 2020 şi toate marile proiecte de infrastructură care sunt finanţate pe POIM sunt într-o întârziere inacceptabilă. Dacă nu avem capacitatea să îndeplinim toate procedurile care trebuie îndeplinite, există un risc major de dezangajare", a precizat Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel