Exerciţiu cu victime multiple şi plan roşu de intervenţie la Târgu Mureş

Foto simbol
Foto simbol

Peste 30 de persoane rănite în timpul unui incendiu urmat de mai multe explozii, la fosta Uzină de Materiale Fotosensibile din Târgu Mureş, care a necesitat activarea planului roşu de intervenţie este scenariul unui exerciţiu organizat, vineri, în cadrul primului Congres Naţional cu participare Internaţională de Medicină de Urgenţă pentru Voluntari, Studenţi şi Tineri Medici. 

"Este un exerciţiu cu multiple victime. E foarte bine că pot să participe şi studenţii la medicină, în cadrul primului Congres Naţional cu participare Internaţională de Medicină de Urgenţă. A fost implicat şi elicopterul cu trolierea, lucru pe care îl facem de ceva timp şi îl facem foarte bine şi în zona montană - elicopterul de la Mureş fiind prima alegere când sunt probleme montane şi este sprijinit de elicopterul de la Bucureşti. Conceptul se va dezvolta, acum se contractează patru elicoptere de salvare montană din care trei vor fi amplasate în zona Victoria-Făgăraş, în zona Vatra Dornei şi în zona Petroşani. Acestea vor acoperi zona montană.

În acest exerciţiu aţi văzut cum se foloseşte trolierea, plus instalarea postului medical avansat: echipă de comandă, în centrul de comandă care include toate forţele - pompierii, poliţia, jandarmii, partea medicală. În plus, în triaj au fost folosite noile fişe de triaj, care se vor afla pe toate maşinile noastre de intervenţie, ale serviciilor de Ambulanţă şi ale SMURD, în viitor, pentru accidentele colective. Din punctul meu de vedere, e un exerciţiu necesar, util pentru cei care participă la el, nu e vorba de un show, ci de un proces de învăţare", a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat. 

A fost activat planul roşu de intervenţie


Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a arătat că, dat fiind numărul mare de victime, în calitatea sa de şef al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a activat planul roşu de intervenţie. "E un exerciţiu de pregătire, un exerciţiu demonstrativ, după un scenariu realizat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv un incendiu la o fabrică. În urma unor explozii au rezultat 30 de victime şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă mi-a solicitat să aprob planul roşu de intervenţie", a arătat Mircea Duşa. 

Vezi şi: Augustin Lazăr, atac la Guvern. Vrea sesizarea CCR

Burculeț, astrolog DCNews, emisiune specială de 8 Martie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel