Exerciții militare româno-americane la granița cu Ucraina

Ministerul Apărării Naționale anunță că, în perioada 5 - 16 mai, militari români și infanteriști marini americani vor executa antrenamente în județul Suceava, la Vatra Dornei. Ministerul condus de Mircea Dușa precizează că exercițiile sunt unele anuale, pentru a înlătura asocieri cu situația din Ucraina și posibilitatea escaladării acesteia.

"Modulul de pregătire «Platinum Lynx» al exerciţiului multinaţional «Black Sea Rotational Force 14» (BSRF 14) se va desfăşura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei, judeţul Suceava. Militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, instrucţie alpină", se arată într-un comunicat transmis luni de MApN.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu, despre convocarea CSAT în contextul crizei ucrainene


Militarii vor desfășura, sâmbătă, o acțiune în folosul comunității din localitatea Ciocănești. Acțiunea va consta în împrejmuirea școlii generale din localitate.

BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în Planul cu principalele activităţi ale Statului Major General, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel