Ce spune Gabriel Oprea despre viitorul lui Victor Ponta. Exclusiv

După declarațiile făcute, joi seara, la B1 TV de primul ministru, Victor Ponta, ne-am adresat, vineri dimineața, viceprim-ministrului Gabriel Oprea cu următoarele întrebări la care ministrul de Interne a avut amabilitatea de a ne răspunde.

- Domnule viceprim-ministru, care este adevărul în legătură cu ordonanța privind creșterea salariilor demnitarilor? Proiectul de ordonanță a fost făcut de mai multă vreme la Ministerul Muncii?

– Ideea a  aparținut Guvernului și lui Victor Ponta. Știu că premierul Victor Ponta și președintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizațiile demnitarilor, în contextul discuțiilor despre creșterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii și ministrul Finanțelor, ținând seama de principiul atragerii competenței și lupta împotriva corupției. Din cei 71 de demnitari care erau vizați de proiectul de ordonanță, au rămas la final 48.

Citește și: Victor Ponta: Nu se măresc salariile președintelui și premierului. Miercuri întorc ordonanța

Miniștrii Muncii, Finanțelor și Justiției au susținut această ordonanță, iar poziția lor se regăsește în stenogramele ședinței de guvern. Miercuri dimineața, când a venit la guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanța, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că șeful statului își va arăta susținerea față de adoptarea actului normativ.

Președintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut așa ceva, dar l-am informat în legătură cu adoptarea ordonanței. Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de față cu ceilalți miniștri să trecem ordonanța, urmând să o publicăm în Monitorul Oficial, dacă va fi sprijinită de președinte, respectiv să nu o publicăm dacă nu va exista această susținere – iar în acest caz ordonanța nu-și producea efectele. Dacă Victor Ponta va amâna aplicarea acestei ordonanțe, este dreptul său și decizia sa ca prim-ministru. Așa s-au întâmplat lucrurile, vă spun cu onestitate.

- Îl mai susțineți pe Victor Ponta la guvernare?

- Îl susțin, ca și până acum, pe Victor Ponta, președinte al PSD și prim-ministru al României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel