Chichirău a vrut să-și dea afară din USR contestatarii. Excluderi și suspendări ANULATE în miez de noapte!

Filiala USR Iaşi a încercat înlăturarea mai multor membri care o critică pe Cosette Chichirău. S-au anunţat două excluderi şi două suspendări pentru o perioadă de jumătate de an, însă au fost anulate după o dezbatere cu scandal la nivel naţonal în interiorul partidului. 

"Printre excluși se află Mădălina Popescu Petrea, cea care a ieșit acum câteva luni cu o scrisoare deschisă, cu o critică punctuală și argumentată la adresa lui Cosette Chichirău. Celalată persoană exclusă este proaspăt intrata Diana Trenchea, care chiar a crezut în libertatea de exprimare în USR Iași și a spus cu franchețe cum vedea ea lucrurile și cum ar putea fi îndreptate, pe grupurile interne de comunicare", au transmis surse din USR Iaşi pentru ziaruldeiasi.ro.

Cine a fost propus la suspendare

"Persoanele suspendate pentru șase luni sunt Adina Popa și Dana Lungu, două voci care și-au exprimat în mai multe rânduri rezervele față de leadershipul lui Cosette Chichirău, pe grupurile interne de comunicare USR Iași și Poiana lui Iocan", conform acelorași surse.

Membrii vizaţi de excluderi şi suspendări au acuzat, însă, că nu li s-a dat şansa să se apere, lucru care a pornit o dezbatere cu scandal la nivel naţional în partid. 

Decizia USR Iaşi, modificată 

Din cauza scandalului, conducerea USR Iaşi a decis să îi convoace pe cei patru la audieri, anulând astfel sancţiunile. 

"Biroul Local Iași anulează și reia analiza deciziilor de excludere și suspendare și programează audieri în următoarea săptămână. Probele și argumentele Biroului Local și ale membrilor care au depus plângeri vor fi prezentate în minuta ședinței. Deciziile finale ale Biroului Local, format din Filip Havârneanu, Ana Raluca Roșu, Felix Fiscutean, Codrin Dănilă, Liviu Rusu, Ionut Anastasiei, Andrei Popescu, Daniel Discă și Eugen Neagu vor fi luate după parcurgerea procesului de audieri", conform mesajului primit de cei din USR.

De altfel, a fost convocată şi o şedinţă extraordinară a Biroului Naţional al USR pentru a clarifica situaţia de la Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel