EXCLUSIV  Premiera românească despre care n-a vorbit nimeni. Peste 100.000 de oameni au văzut-o la Bruxelles

Epozitie Brancusi la Europalia
Epozitie Brancusi la Europalia

România a fost invitată la a 50-a ediție Europalia, care a avut loc între 2 octombrie 2019 și s-a încheiat pe 2 februarie anul acesta, amintește Mirel Taloș, președintele interimar al ICR, care a gestionat această manifestare importantă.

Europalia este un festival cultural care se ține o dată la doi ani în Belgia și în țările limitrofe, și la care este invitată o țară, de fiecare dată, care își prezintă istoria, cultura, creativitatea, în sensul cel mai larg.

România a fost invitată la a 50-a ediție. Îndrăznesc să spun că Europalia este cel mai important program de promovare externă pe care România l-a desfășurat vreodată în străinătate”, a declarat Mirel Taloș în cadrul unui interviu pentru DC News.

Atracția principală, opera lui Brâncuși

”România a parcurs în ultimii ani o perioadă foarte fastă din punctul de vedere al promovărilor culturale. Vorbim de evenimente de promovare culturală de top la nivel internațional. ICR a a gestionat participarea României la Europalia. Am pregătit împreună cu partenerii belgieni 250 de evenimente, care s-au desfășurat în cele patru luni. Evenimentul far al participării României la Europalia a fost expoziția Constantin Brâncuși, care s-a închis pe 2 februarie. Această expoziție a fost vizitată de 116.000 de oameni, maximul pe care-l suporta spațiul de la Palatul Artelor din Bruxelles. Expoziția Brâncuși este pe locul trei din istoria Europalia”, a mai spus directorul ICR.

Mai multe despre evenimentele deosebite gestionate de ICR la Europalia, puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel