Evaziune fiscală. Percheziții de amploare în mai multe județe

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii efectuează în această dimineață, 22 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.000.000 de lei prin comiterea de infracţiuni economice în domeniul comercializării de produse în mediul online, urmând să fie puse în aplicare patru mandate de aducere la audieri. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 22 de percheziţii, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Mureş şi Giurgiu. 

Activităţile se desfăşoară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul comercializării de produse în mediul online. 

[citeste si]

"Din cercetări a rezultat că, în perioada 2014-2016, persoanele bănuite, în calitate de asociaţi şi administratori a trei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile şi în declaraţiile fiscale veniturile obţinute din comercializarea de produse în mediul online. De asemenea, ar fi înregistrat achiziţii fictive de la mai multe societăţi de tip fantomă, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei", se precizează în comunicatul de presă. 

La acţiune participă şi poliţişti din Bucureşti, Ilfov, Mureş şi Giurgiu, precum şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel