Evaluarea Naţională la penitenciar. Ce note au luat deţinuţii

bacalaureat
bacalaureat

Aproape 20 de deţinuţi de la penitenciare din ţară au susţinut Evaluarea Naţională 2018.

Aproape 20 de deţinuţi de la penitenciare din ţară au susţinut Evaluarea Naţională în iunie şi nici o persoană privativă de libertate nu a solicitat să participe la examenul de Bacalaureat în sesiunea din vară, existând câteva cereri pentru sesiunea august - septembrie, potrivit datelor furnizate Agerpres, marţi, de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). 

* La Penitenciarul Arad, la Evaluarea Naţională s-au înscris trei deţinuţi de 46, 53 şi 28 de ani. Mediile obţinute de aceştia au fost 5,67; 5,45; 8,02. Examenul a fost susţinut în spaţiul dedicat activităţilor de şcolarizare. Toţi cei trei deţinuţi şi-au manifestat intenţia de a continua procesul de instruire şcolară. 

* Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă a asigurat prezenţa la Evaluarea Naţională a unei persoane private de libertate, în vârstă de 24 de ani, care a fost înscrisă la cursurile şcolare aferente clasei a VIII-a, anul şcolar 2017/2018. Aceasta a obţinut o notă sub 5. Deţinutul a anunţat că doreşte să-şi continue studiile în libertate, solicitând totodată Colegiului Agricol Poarta Albă dovada participării la examen, precum şi foaia matricolă. 

Candidaţii de la Craiova nu au promovat examenul

* În ceea ce priveşte Penitenciarul Craiova, la examen s-au înscris cinci deţinuţi cu vârsta cuprinsă între 31 şi 37 de ani, dar nu au obţinut note de promovare. Evaluarea s-a susţinut la sediul unităţii. 

* ANP precizează că de la Centrul de Detenţie Craiova s-au înscris şi au susţinut examenul cinci persoane internate. Evaluarea Naţionala s-a desfăşurat la Şcoala Profesională Specială Pelendava. Toate cele cinci persoane îşi vor continua studiile în cadrul filierelor tehnologice ale Şcolii Profesionale Speciale Craiova. 

* În ceea ce priveşte Penitenciarul Iaşi, doi deţinuti s-au înscris la Evaluarea Naţională din vara aceasta, dintre care unul a promovat cu media 6,35, iar celălalt nu s-a prezentat. Evaluarea a fost susţinută la Şcoala Gimnazială nr. 41 Iaşi din incinta penitenciarului. 

* De la Penitenciarul Mioveni a participat la examen un deţinut de 42 de ani, care a urmat cursurile şcolare organizate în penitenciar (clasa a VIII-a) pe parcursul anului şcolar 2017/2018. Examenul a fost susţinut în sala de clasă amenajată în penitenciar. "Deţinutul a obţinut la ambele probe note sub 5, note care îi permit să continue instruirea şcolară la cursuri liceale organizate în cadrul penitenciarului în anul şcolar 2018/2019", arată ANP. 

* De la Centrul educativ Târgu Ocna, la Evaluarea Naţională, s-au înscris patru persoane internate, dar nu a participat niciuna la examen (două au refuzat participarea, iar două nu se aflau în unitate la data examenului, întrucât una a fost prezentată la instanţă, iar cealaltă a fost transferată la alt penitenciar pentru afaceri judiciare). 

Doi înscrişi la Târgu Jiu

* În ceea ce priveşte Penitenciarul Târgu Jiu, ANP informează că la Evaluarea Naţională s-au înscris doi deţinuţi cu vârste de 24, respectiv 27 de ani. Aceasta s-a desfăşurat în clubul unităţii. Cei doi nu au promovat, fiind notaţi cu punctaje sub 5. Ei au declarat că îşi doresc completarea nivelului de şcolarizare după eliberarea din penitenciar. 

* Deţinuţii de la Penitenciarul Timişoara sunt înscrişi pentru admiterea în clasa a IX-a la Centrul Zonal Special de Înscriere pentru Învăţământ Seral şi cu Frecvenţă Redusă, motiv pentru care aceştia nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională. Menţionăm faptul că cei nouă deţinuţi au solicitat înscrierea în clasa a IX-a. Dosarele acestora au fost preluate de reprezentantul Colegiului Tehnic Energetic 'Regele Ferdinand' I Timişoara pentru realizarea demersurilor necesare înscrierii. Dosarele au fost depuse la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi discutate în şedinţă publică. La activităţile de instruire şcolară vor fi incluse persoanele private de libertate clasificate în regimurile deschis şi semideschis", menţionează ANP. 

Potrivit sursei citate, la Evaluarea Naţională subiectele au fost aceleaşi ca şi cele de la şcolile din comunitate. ANP precizează că niciun deţinut nu a solicitat susţinerea examenului de Bacalaureat în sesiunea din vară.În Penitenciarul Bistriţa există, în prezent, doi deţinuţi înscrişi la examenul de Bacalaureat pentru sesiunea august - septembrie 2018.

În Penitenciarul Craiova, un deţinut de 19 ani s-a înscris la Bacalaureat pentru sesiunea din toamnă şi va susţine probele în exteriorul unităţii. În Penitenciarul Drobeta Turnu Severin un deţinut va susţine Bacalaureatul în toamnă. Examenul se va desfăşura în exteriorul penitenciarului şi va cuprinde aceleaşi subiecte cu cele din învăţământul de masă, a informat ANP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel