EXCLUSIV  EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, REZULTATE FINALE EDU.RO. Părinții, nemulțumiți de subiecte

O ipoteză neașteptată se conturează printre părinții ai căror copii au dat anul acesta evaluarea națională. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, REZULTATE FINALE EDU.RO. Subiectele de la evaluarea națională sunt considerate a fi mult mai ușoare decât în alți ani. De aceea, părinții susțin ideea că nu este pus accentul pe pregătirea reală a elevului. Concret, părinții consideră că evaluarea națională este o modalitatea obiectivă de notare a cunoștințelor elevului, pe când notele luate în clasele V-VIII pot fi influențate de subiectivism. Astfel, ei consideră, că nota de la evaluarea națională ar trebui să exprime în mod real competențele elevului și astfel să se facă o departajare reală la admiterea la liceu. Dacă subiectele sunt ușoare, mulți iau note mari, ponderea este mai mare decât notele din timpul anului, este ridicată media și la liceu ajung elevi care în mod normal nu au cunoștințele necesare pentru a intra la un liceu de top. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, REZULTATE FINALE EDU.RO. În anul 2017, s-a schimbat calculul pentru media de admitere la liceu. Ponderea mediilor din clasele V-VIII a scăzut la 20%, iar cea a rezultatelor de la evaluarea națională este de 80%. 

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, REZULTATE FINALE EDU.RO. Iată cum se calculează media de admitere: 

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

---------------
MA = media de admitere;

ABS = media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a;

EN = media generala obtinuta la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, REZULTATE FINALE EDU.RO. Deocamdată nu avem stastisticile din acest an de la evaluare, dar le publicăm pe cele de anul trecut și vom vedea raportul 2017-2016 în acest material, odată ce vor fi publicate statisticile anului 2017. 

Statistici evaluare 2016: 111.510 candidaţi (75%) au obţinut medii peste 5, în vreme ce 37.137 (25%) de candidaţi au obţinut medii sub 5. Un număr de 241 de candidaţi a obţinut media generală 10. Pe tranşe de medii, cele mai multe - 13.533 - sunt cuprinse în intervalul 8 - 8,49.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel