Evaluarea competenţelor fundamentale pentru elevii de clasa a ll-a începe luni, cu proba scrisă la limba română

Luni, 18 mai, începe evaluarea competenţelor fundamentale pentru elevii care termină clasa a ll-a. Prima probă va fi cea scrisă, la limba română, urmată de proba de citit, tot la limba română pe 19 mai.

Următoarea probă va fi la matematică, pe 20 mai iar elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă pe 21 mai şi cea la citit pe 22 mai, potrivit unui ordin publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Săptămâna viitoare începe şi evaluarea competenţelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a. Pe dată de 26 mai elevii vor trece prin emoţiile evaluării la limba română, urmată pe 27 mai de cea la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Pe 2 iunie va fi ultima evaluare a competenţelor, cea la clasa a VI-a, unde copiii vor trebui să treacă proba de limbă şi comunicare iar pe 3 iunie pe cea la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Potrivit metodologiei aprobate de minister, testele trebuie să fie formulate clar şi precis, să respecte programele şcolare în vigoare pentru fiecare disciplină de studiu în parte iar nivelul de dificultate să fie mediu. Pentru evaluările din acest an se va merge pe un format asemănător cu al celor internaţionale.

La clasa a ll-a timpul alocat rezolvării testelor de evaluare va fi de 30 de minute iar elevii de clasa a IV-a şi a VI-a vor avea la dispoziţie 60 de minute.

Evaluările se vor desfăşura individual în fiecare unitate de învăţământ, în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei şcoli în parte.

Testele vor fi evaluate şi notate în respectiva unitate de învăţământ de cadrele didactice ale acelei şcoli. Fiecare test va fi notat de doi învăţători/ profesori, dintre care unul trebuie să fie cel de la clasa.

Metodologia mai precizează că nici un rezultat individual obţinut în urma evaluării testelor din clasele a ÎI-a, a IV-a şi a VI-a, nu va fi comunicat, afişat sau înregistrat în catalogul clasei respective.

Corectarea lucrărilor se finalizează în termen de cel mult 7 zile de la dată susţinerii ultimului test.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel