Evaluare Naţională 2017, clasa a VI-a: Proba de Limbă şi comunicare

Elevii de clasa a VI-a vor susţine miercuri proba de Limbă şi comunicare din cadrul Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Joi, Evaluarea Naţională la clasa a VI-a continuă cu proba de Matematică şi ştiinţe. Sălile în care se susţin examenele sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod curent. Rezultatele obţinute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare şi prin informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, declara săptămâna trecută că evaluările din învăţământul preuniversitar trebuie să fie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente.

[citeste si]

'Aceste evaluări din învăţământul preuniversitar trebuie privite ca având un caracter formativ, şi nu unul de clasamente. (...) După aceste evaluări, fiecare cadru didactic, pentru elevii pe care îi are în clasa respectivă, ar trebuie să facă o fişă de parcurs pentru perioada următoare plecând de la aceste rezultate. Fişa aceasta să fie individuală pentru fiecare elev din clasa respectivă, să permită profesorului să îşi pregătească materialele şi tot procesul didactic astfel încât să completeze această pregătire de care elevul are nevoie pentru a ajunge la un anumit nivel', explica ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel