Evaluare ambasadori, RĂZBOI între Palate. Chirieac: O nouă etapă a luptei Cotroceni - Victoria

Teodor Meleșcanu, ministru de Externe, a precizat că urmează să fie făcută o analiză asupra activității tuturor diplomaților români. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat această știre la Antena 3. 

Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3: ”Eu cred că evaluarea ambasadorilor români e un proces absolut normal, trebuia făcut de multă vreme. Cred că, formal, MAE face o evaluare a ambasadorilor. În rest, ambasadorii se numesc și sunt revocați de către președintele României. Sigur că trebuie propuși de ministrul de Externe, de Guvern, dar putere asupra ambasadorilor nu are decât președintele României, cel care este reprezentat în exterior de către ambasadori.”

O nouă luptă în războiul Cotroceni - Victoria

Întrebat dacă e încă o etapă a războiului între palate, analistul politic a răspuns: ”Da, ar putea fi încă o etapă, dacă vorbim despre evaluarea ambasadorului la Washington, George Maior. Pe anul trecut, evaluarea dânsului nu poate fi decât excelentă, ținând cont de vizita dlui președinte, Klaus Iohannis. Și dacă ar ieși pe minus cu evaluarea, președintele i-ar da o notă mare cel puțin din acest motiv: organizarea unei vizite la cel mai înalt nivel, e un moment important pentru orice ambasador.”

”Iohannis nu va lua în seamă nimic”

Analistul a întrebat: ”L-ați văzut cumva pe dl președinte Iohannis deranjat de ultimele dezvăluiri, l-ați văzut să le urmărească, să le comenteze, să spună că nu e în regulă sau că democrația e grav încălcată? Nu, l-ați văzut spunând că nu a urmărit stenogramele de la Ploiești și nici nu vrea să le vadă, afirmând că e foarte mulțumit de activitatea DNA. Dl președinte Iohannis cred că nu va lua în seamă nimic, indiferent ce dezvăluiri vor urma”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel