Evadare în masă, zeci de morți. Tragedie de proporții după o revoltă

Cel puţin 68 de oameni au murit la o închisoare din Venezuela, după ce deţinuţii s-au revoltat şi totul a degenerat într-un incendiu. 

Sute de rude au înconjurat centrul de detenţie şi au organizat propriul protest. BBC afirmă că deţinuţii au dat foc mai multor saltele, într-o încercare de evadare în masă. Imediat a început confruntarea cu gardienii. Detalii oficiale nu se ştiu - dar zvonurile au ajuns imediat la rude, care au denunţat abuzurile din închisoare, informează TVR.

Mama unui deținut: "Nu ştiu dacă fiul meu e viu sau mort. Nu ştiu, pentru că nu îmi spun nimic. De un an fiul meu e în închisoare,îl iau gardienii şi îl bat!"

Poliţia a folosit gaze lacrimogene ca să-i disperseze pe manifestanţi. Autorităţile spun că tocmai din respect pentru familiile victimelor, nu vor să dea informaţii preliminare sau incomplete despre ce s-a întmplat în închisoare.

Ruda unui deținut: "Mulţi sunt încă vii, dar sunt şi mulţi morţi, iar supravieţuitorii se sufocă înăuntru. Trebuie să îi lase să iasă, mor acolo. Au nevoie de oxigen. Lăsaţi-i afară!"

Închisoarea din statul venezuelean Carabobo este supra-aglomerată, ca toate centrele de detenţie din ţară. Venezuela se confruntă cu o criză adâncă, inflaţie care depăşeşte 4 mii la sută. Nu se găsesc alimentele de bază, multe produse sunt raţionalizate, în condiţiile în care ţara are cele mai mari rezerve de petrol din lume.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel