Eurovision-ul este un concurs aranjat. Vezi cine susține asta

Căloiu Oana / 07 feb 2013 / 17:16
caine.canta
caine.canta

Daniela Gyorfi nu crede că Eurovision-ul este un concurs cu miză pentru artiștii în devenire sau pentru cei consacrați. "Mă gândesc foarte realist că acest concurs nu ajută cu absolut nimic. În ultimii 10-15 ani de zile, dacă ai luat premiul Eurovision nu a însemnat că ai devenit un artist internațional ca Abba, Toto Cutugno, etc. Plus că sunt multe lucruri aranjate, multe sunt știute dinainte, dar sunt și unele pe bune", a spus Gyorfi. Cântăreața a dat exemplu, în acest sens, edițiile cu Paula Seling și Luminița Anghel, în care România nu s-a putut clasa pe locul fruntaș, deși melodiile erau foarte bune.

Gyorfi a adăugat că oricine poate participa la Eurovision, dacă are voce, prestație și melodie bună. "La concursul ăsta poate participa și un câine", a continuat Daniela Gyorfi, spunând că Adrian Minune sau Florin Salam au voce pentru un astfel de concurs.

Pentru selecția națională Eurovision 2013 s-au înscris 148 de participanți, printre care și Lora, Robert Turcescu și trupa, Luminița Anghel, Elena Cârstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Văduva.

TVR va dedica zilele de 23 și 24 februarie semifinalelor, urmând ca marea finală să aibă loc pe 9 martie. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu.