Eurovision 2019: Ester Peony, reacţii pozitive la Tel Aviv

Alexandru Ichim / 10 mai 2019 / 22:26
Foto: Thomas Hanses/eurovision.tv (repetiție)
Foto: Thomas Hanses/eurovision.tv (repetiție)

Ester Peony a surprins jurnaliştii şi organizatorii prezenţi vineri la Expo Tel Aviv, urcând, de această dată, pe scena Eurovision, cu vestimentaţia complet accesorizată şi purtând pe mână machiajul care simbolizează mesajul piesei, trademark-ul proiectului "On a Sunday".

Echipa Eurovision România a decis să nu divulge aceste detalii până la ultima repetiţie individuală, schimbarea fiind imediat observată şi apreciată de echipa de producţie şi presa acreditată la eveniment.

"Am urmărit cu atenţie înregistrarea de la prima sesiune de repetiţii, pentru a-mi îmbunătăţi apariţia scenică. Astăzi, am urcat pe scenă cu ţinuta completă, inclusiv accesoriile, aşa cum voi intra şi în concurs, pe 16 mai. Am adăugat şi machiajul pe mână şi accesoriile care aduc detaliul de culoare, creând un contrast important pentru a-mi pune personajul în valoare", a declarat reprezentanta României.

Ester şi echipa au trecut, vineri, prin cea de-a doua experienţă pe scena de la Expo Tel Aviv, după trei zile în care producătorii evenimentului au pus în aplicare indicaţiile primite în urma primei repetiţii.

Repetiții la Tel Aviv pentru echipa României

 

"Show-ul României este chiar mai bun faţă de prima repetiţie, fiind realizate modificările solicitate de delegaţia noastră - reglaje de lumini şi corecţii privind decupajul", a declarat Smaranda Vornicu-Shalit la finalul şedinţei tehnice din Viewing Room.

"Ester a depăşit primele emoţii şi se integrează perfect în atmosfera gândită de regizorul Petre Năstase. Momentul nostru arată aproape aşa cum ne dorim şi suntem foarte motivaţi înainte de ultima repetiţie generală din 15 mai, cea în care juriul va acorda punctajele pentru concurenţi", a adăugat şefa delegaţiei ţării noastre.

Între cele două repetiţii oficiale, Ester Peony şi ceilalţi artişti care o vor însoţi pe scenă au exersat fiecare element de coregrafie într-un studio din Tel Aviv, pentru a rămâne conectaţi la atmosfera show-ului. Pe 8 mai, Ziua Memorială, când israelienii îşi comemorează eroii, artiştii au vizitat oraşul şi au profitat din plin de soare pe celebra plajă de la Marea Mediterana. A urmat o nouă zi importantă în calendarul local, cea care marchează independenţa statului Israel, când artiştii s-au relaxat într-o croazieră oferită de organizatori delegaţiilor prezente la Eurovision, pe coasta oraşului Tel Aviv.

România, în a doua semifinală Eurovision 2019

 

Ester Peony, reprezentanta noastră la ediţia din acest an cu piesa "On a Sunday", va urca pe scena Eurovision Song Contest pe 16 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs.

Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveţia, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croaţia, Lituania, Malta.