Europarlamentarul Claudia Țapardel, mesaj pentru români: Avem datoria de a vorbi despre România

 Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

"De Ziua Națională trebuie să vorbim despre UNITATE, LINIŞTE şi PACE socială și politică, pentru că doar așa putem construi o Românie puternică în Europa și în lume", a transmis europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel.

"Au trecut 100 de ani de când, la Alba Iulia, Marea Adunare a românilor din toate regiunile istorice a votat unirea Transilvaniei cu România, încununând eforturile strămoșilor noștri pentru a articula identitatea și suveranitatea noastră la finalul Primului Război Mondial. Sărbătorim un moment istoric care cuprinde întreaga existență a poporului român. Istoria ne oferă în mod normal condițiile necesare pentru a face apel la memorie, dar ne dă ocazia şi de a face o proiecție în viitor. Un viitor afirmat și asumat cu mândrie, dar și cu responsabilitate, în spiritul idealurilor unei Europe unite, solidare și puternice, deoarece noile realități impun acest lucru. Este momentul ca românii să lase deoparte tot ceea ce îi desparte şi să renunţe la dezbinare. Numai aşa putem sărbători cu sufletul deschis momentul istoric al Marii Uniri.

Dorința unui europarlamentar

La 100 de ani de Românie Mare, în calitate de român și nu de politician sau de europarlamentar, îmi doresc să fim conduși de lideri puternici, înțelepți și mai ales cu dragoste de țară. Îmi doresc ca românii, oriunde s-ar afla în această lume, să fie mândri de țara lor și originile lor românești. Și mai îmi doresc ca tradiția, bogățiile și valorile noastre culturale să fie descoperite și apreciate în întreaga lume. 

Apel la Solidaritate

Iar, în calitate de europarlamentar al României, FAC APEL LA UNITATE ȘI SOLIDARITATE!. Ne-am fi dorit ca şi în mesajul din plenul reunit al Parlamentului, românii să fi primit doar mesaje pozitive, așa cum au fost cele transmise de Primul-Ministru României. Din păcate, șeful statului, domnul Iohannis, nu a ratat ocazia de a arunca săgeţi către actuala majoritate de guvernare. Este clar că președintele României nu a înțeles semnificația ședinței solemne din Parlament”, a declarat Claudia Ţapardel.

Împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire reprezintă cea mai mare sărbătoare a României. Centenarul trebuie să fie un moment de reflecție profundă a societății românești care să împletească în mod fericit progresele realizate de România în cei 100 de ani scurși de la Marea Unire cu nevoia de a privi spre viitor și a proiecta, de ce nu, următorii 100 de ani. Este o ocazie perfectă pentru ca marile proiecte strategice ale României să nu mai fie întrerupte pentru că le-au început ceilalți şi să fie realizate pentru români şi pentru România. În acest sens, e nevoie ca românii să fie uniţiinclusiv în Parlamentul European şi în faţa Comisiei Europene, iar ţara noastră să nu mai fie criticată și tratată cu dublă măsură de către instituțiile europene.

„E timpul să încetăm acest război între români şi români, dus de prea multă vreme atât în afara, cât şi interiorul ţării. Să fim români înainte de orice atunci când ne reprezentăm țara la nivel european și internațional. Să nu mai existe situații în care românii să-și denigreze patria și să voteze împotriva propriei țări. Nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva !

Obiectiv comun: intrarea în spațiul Schengen

Liderii politici, indiferent de culoarea politică, au datoria, mai mult ca oricând, să susțină integrarea deplină a României în spațiul Schengen și să vorbească despre România ca fiind liderul regional al Europei de Est şi despre statutul său de a şaseaţară ca mărime şi importanţă din Uniunea Europeană după ieşirea Marii Britanii, precum și despre rolul important pe care îl joacă țara noastră din punct de vedere geo-strategic și militar în NATO”, a precizat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Ziua Națională, o invitație la calm

În mediul online circulă deja mesaje care instigă la proteste, ce pot lua forme violente, împotriva Guvernului chiar de 1 Decembrie. România şi românii nu au nevoie de proteste pe 1 Decembrie. Este regretabilă şi condamnabilă orice acţiune de instigare la astfel de manifestări. „Vreau ca ziua de 1 Decembrie să fie o zi senină, plină de bucurie și speranță,în care să privim cu încredere spre următorul deceniu, să ne comemorăm eroii care au contribuit la Marea Unire. Este important ca românii să petreacă Ziua Naţionalăîn linişte, calm şi respect, fără manifestări violente care să tulbure marea sărbătoare.De Ziua Naţională nu putem vorbi decât despre UNITATE, LINIŞTE şi PACE socială și politică. Doar aşa, împreună putem construi o Românie puternică în Europa, în lume, pentru a consolida Marea Unire”, susţine Claudia Ţapardel.

„Dragi români, dragi politicieni, dragi reprezentanți ai Statului Român, trebuie să înțelegem că dacă ne dorim ca România să fie respectată și să dețină o poziție importantă în ordinea europeană și internațională, avem datoria de a vorbi despre ce are România mai de preț, și nu despre ceea ce ne lipsește”, a afirmat eurodeputatul social-democrat Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel