Europarlamentare 2019. Renate Weber, decizie privind candidatura. Primele explicații

Renate Weber va candida, pentru un nou mandat în Parlamentul European, din partea ALDE.

”Am decis impreuna cu colegii din ALDE sa candidez pentru un nou mandat de deputat european pentru ca inca mai credem ca vocile competentei si ale ratiunii trebuie sa se auda in Parlamentul European. In mandatul care urmeaza mai mult decat oricand.

Doua vor fi provocarile uriase ale urmatorilor ani. Prima va fi componenta viitorului Parlament, in care extrema dreapta si extrema stanga se vor intoarce in numar mult mai mare decat acum, cu misiunea clara de a boicota si de a discredita activitatea Parlamentului si a Uniunii, in general. Evident, fortele democrate vor trebui sa faca front comun, sa lase orgoliile politice de-o parte si sa colaboreze mai strans. De aceea e important sa se auda mai tare si mai raspicat vocile rationale, in detrimentul vocilor populist-ademenitoare pentru mase. Nu putine au fost situatiile in care, prin forta argumentelor, am schimbat linia de vot a grupului politic din care fac parte, ALDE sau a comisiilor in care am activat (EMPL in acest mandat, LIBE in cel anterior), ceea ce uneori a dus la o schimbare a rezultatului votului. Genul acesta de demers e intotdeauna cu doua taisuri. Unii te vor respecta foarte mult, in vreme ce altii vor cauta sa sape la temelia probitatii tale. Asa e in politica, ca si in viata... Ar fi culmea sa poti multumi pe toata lumea.

In acest mandat, lucrand in Comisia de ocupare a fortei de munca (EMPL) unde sunt si vicepresedinte, mi-a devenit mai clar decat oricand ca idealul frumos al Europei Unite e la un pas sa fie sacrificat de un adevarat razboi al statelor din nord-vestul Europei, care doresc mentinerea situatiilor lor interne actuale,cu statele din centrul, sudul si estul Europei, cu lucratorii lor si mobilitatea fortei de munca, care le incurca socotelile. Dupa Brexit, lucrurile s-au acutizat. A fost un mandat in care fiecare discutie sau negociere purtata a fost o adevarata batalie. Uneori castigata, alteori pierduta. Dar forta argumentelor, bazate pe zeci de ore de studiu si munca de fiecare data nu trebuie niciodata subestimate. E ceea ce imi propun si pentru acest mandat. Sa apar interesele romanilor si ale Romaniei in aceasta constructie europeana in care uneori ele pot intra in coliziune cu interesele altor tari. Sa nu inchid ochii atunci cand vad nedreptate sau discriminare. Dimpotriva, sa o reclam si sa cer cu fermitate actiuni impotriva unor astfel de situatii.

Reformarea UE

Cea de a doua provocare va fi reformarea UE, care nu mai poate astepta. Daca si in acest mandat ea va da gres, formula eleganta pentru inactiunea deplina in acest mandat, atunci va trebui sa fim ingrijorati, la modul cel mai serios, in legatura cu viitorul Uniunii. Primii pasi ar fi renuntarea la excesul de legiferare, la micromanagementul pe care de multe ori il face Comisia Europeana si mai ales reformarea birocratiei din UE, schimbarea acestei elite de functionari publici, unii dintre ei chiar incompetenti, care traiesc intr-o lume a lor, in care nu comunica nici macar intre ei, nicidecum cu cetatenii europeni. De fapt, adevarata reforma a UE inseamna reintoarcerea la individ, la cetateanul european, reamintindu-si si obligandu-se sa nu mai uite in interesul cui trebuie sa lucreze”, a fost mesajul transmis de Renate Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel