Europarlamentare 2019. Procentele lansate de Borza: Marea revelație vs. marele perdant

Plic vot, urnă alegeri europarlamentare 2019
Plic vot, urnă alegeri europarlamentare 2019

În perioada 23-26 mai 2019, europenii vor vota asupra componenței noului Parlament European. În cele ce urmează, puteți citi cine va fi marele câștigător, respectiv marele perdant, în opinia deputatului Remus Borza.

„Cu toată această campanie aprig susținută de demonizare a lui Liviu Dragnea și PSD, aceștia din urmă vor câștiga alegerile europarlamentare. După redistribuire, PSD va avea un scor de 35%. PNL e ca și inexistent în această campanie. Noroc cu Rareș Bogdan. Dar nici Bogdan nu poate să facă minuni peste noapte, motiv pentru care PNL va trebui să se mulțumească cu 24%”, a spus Remus Borza la DCNews.

„Marea revelație din București și marile orașe ale țării e alianța USR-PLUS, care va obține un scor de 15%. Nu trebuie să vorbim de victoria USR, ci de eșecul PSD, PNL, care au refuzat să se reformeze, să se primenească, să promoveze oameni competenți și integri. Asta nu înseamnă că USR are niște pricepuți. Nici pe departe. Scorul USR e un vot de blam la adresa celor două partide care au condus România în ultimii 30 de ani. Și au condus-o prost”, în opinia deputatului.

„Dintre partidele parlamentare, ALDE își va crește capitalul electoral cel mai mult, cu 40%, ceea ce îi va permite să obțină un scor de 10% la europarlamentare. Cel mai mediatizat și promovat politician, în ultimul an, nu este Dacian Cioloș, cum v-ați fi așteptat, ci Victor Ponta. Cu toată această campanie de promovare fără precedent, Victor Ponta nu va obține mai mult de 7% pentru Pro România. PSD rămâne o nucă tare, greu de spart, chiar și de către cei care vremelnic l-au condus”, a precizat Remus Borza.

„Marele perdant”

„La UDMR nu avem emoții în ceea ce privește pragul de 5%. Marele perdant al europarlamentarelor este Traian Băsescu. Și implicit PMP, care se va împiedica de prag, pe care nu îl va trece”, consideră Remus Borza.

„Vor fi aproape 10 procente ale partidelor mici – UNPR, PRU, PMP – care se vor redistribui. PSD și PNL vor fi principalii beneficiari ai acestei prăzi de război electoral. À la guerre comme à la guerre", a concluzionat deputatul Remus Borza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel