Europarlamentare 2019. Cristian Chirteş (PNL): Peste 80% din populaţia ţării e de acord că faptele de corupţie trebuie pedepsite

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, susţine că peste 80% din populaţia ţării este de acord că faptele de corupţie trebuie pedepsite.

Acesta mai spune că PNL îndeamnă cetăţenii să răspundă cu 'DA' la referendumul din 26 mai. 'PNL susţine iniţiativa preşedintelui României legată de referendum, în mod clar şi tranşant vom îndemna cetăţenii să participe la acest vot, răspunzând cu DA celor două întrebări.

Peste 80% din populaţia ţării este de acord că faptele de corupţie trebuie să fie pedepsite şi să nu existe amnistie în ceea ce priveşte anularea actelor de corupţie în special ale politicienilor şi ale celor din administraţia publică locală. E important ca orice om care gândeşte liber să meargă la vot şi chiar dacă referendumul este un act consultativ, va arăta foarte clar orientarea şi direcţia pe care oamenii o doresc de la politicieni şi direcţia pe care aceştia trebuie să o aibă, atât la nivel intern, cât şi extern', a afirmat, miercuri, Chirteş. Potrivit senatorului, înaintea Summit-ului de la Sibiu, în cadrul reuniunii Partidului Popular European s-a stabilit că este foarte important rezultatul pe care îl vor obţine membrii PPE, inclusiv PNL, în aceste alegeri pentru Parlamentul European.

'Au fost întrebări puse destul de tranşant de către PNL, cum văd liderii PPE construcţia europeană pe viitor. Cred că PPE va avea cele mai multe mandate în PE, desigur nu vor face majoritate singuri, vor fi alianţe, însă e foarte clar că nu se vor face negocieri cu partidele extremiste, populiste, care vor distrugerea Uniunii Europene, cu partide gen PSD sau ALDE, care au un puternic mesaj antieuropean care se ascunde în spatele unui fals mesaj de patrioţi. Pentru a avea o Europă puternică, pentru a avea un viitor în România, trebuie să facem parte din marea familie a Uniunii Europene, din partidele puternice.

La Sibiu nici măcar social-democraţii europeni nu au invitat PSD - acesta este 'respectul' pe care europenii îl arată social-democraţilor români, nici măcar la noi în ţară nu îi cheamă să aibă discuţii despre viitorul UE. De fapt discursul pe care îl are PSD în această campanie electorală este unul împotriva a tot ceea ce s-a construit de-a lungul anilor în UE', a arătat Chirteş.

Senatorul a amintit şi de ultima scrisoare adresată preşedintelui României de către Frans Timmermans, liderul social-democraţilor europeni, în care ameninţă din nou România cu activarea articolului 7 din TFUE în cazul în care nu se respectă statul de drept. 'Din păcate, cei care se află azi la conducere îşi continuă marşul lor triumfător pentru a-şi face legile justiţiei pentru salvarea liderilor lor şi a clicii care îl înconjoară pe mister Dragnea', a precizat Cristian Chirteş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel