EXCLUSIV  Europarlamentare 2019: ALDE în situația Plus-USR? Norica Nicolai, primele explicații

Tăriceanu
Tăriceanu

Norica Nicolai a oferit, pentru DC News, un răspuns cu privire la informaţiile potrivit cărora ALDE ar avea probleme în a participa la alegeri, așa cum susține o anumită parte a presei, din cauză că Daniel Constantin încă figurează ca şi copreşedinte al formaţiunii, iar semnătura lui Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi suficientă. 

Norica Nicolai respinge informaţiile potrivit cărora ALDE s-ar afla într-o situaţie asemănătoare cu Alianţa USR-PLUS, alianţă a cărei participare la alegerile europarlamentare a fost respinsă de către Biroul Electoral Central. Potrivit unor surse, ALDE s-ar afla în pericolul de a nu putea participa la alegeri, întrucât în Registrul partidelor politice Călin Popescu Tăriceanu figurează ca şi copreşedinte al formaţiunii, alături de Daniel Constantin.

Scenariu fără nicio bază

Norica Nicolai demontează acest scenariu, subliniind faptul că nu se poate pune problema ca ALDE să aibă vreun impediment în a merge la alegeri, deoarece Daniel Constantin figurează, deja, ca membru şi vicepreşedinte al altei formaţiuni politice, Pro România. 

"Situaţia e cu totul alta. Deşi domnul Daniel Constantin a fost copreşedinte ALDE, domnia sa s-a înscris în alt partid politic al cărui prim-vicepreşedinte este. Deci nu putem vorbi, conform legii partidelor politice, despre o problemă în ceea ce priveşte ALDE. Noi am depus toate actele de înscriere la Registrul partidelor politice şi nu suntem deloc în situaţia celor de la USR-PLUS", a declarat Norica Nicolai pentru DC News. 

Vezi şi: Kovesi, declaraţiile momentului. Atac la Adina Florea

DIETĂ cu cartofi. Cum să slăbeşti câteva kilograme în doar cinci zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel